Alonso se (ne) šali: Prioritet mi je osvajanje trećeg naslova

Getty Images
Alonso i dalje djeluje vrlo optimistično.

Fernando Alonso čvrsto vjeruje da su godine frustracije u McLarenu prošle. Španjolac čija karijera ide kraju već se okrenuo nekim drugim stvarima izvan Formule 1, no u najnovijem istupu najavio je da mu je ona i dalje prioritet.

I ne samo nastupati, već, po mogućnosti, osvojiti treću svjetsku titulu.

“Naravno da sam najviše fokusiran na Formulu 1 i osvajanje treće titule. S Renaultovom pogonskom jedinicom trebali bismo biti u mogućnosti umiješati se u borbu za vrh”, itekako optimistično djeluje Španjolac koji se priprema nadolazeću utrku Daytona 24 sata.

“Međutim, imam planove i vezane uz klasične događaje koji se ne preklapaju s kalendarom Formule 1. Utrka u Daytonu prvi je korak u utrkama izdržljivosti i nadam se da će mi se svidjeti zbog toga što je La Mans sljedeći moj cilj. Ako Le Mans bude uspješan ove godine, bilo bi sjajno i nadam se da ću se moći iduće godine vratiti u Indy 500.”

NASCAR ga, pak, ne zanima.

“Takvi automobili zahtijevaju drugačiji stil vožnje koji se može steći samo uz mnogo treninga, a ja nemam toliko slobodnih vikenda. Ali nakon 24 sata siguran sam kako ću gledati NASCAR utrku, no to će biti moj jedini korak prema NASCAR-u – gledanje preko TV-a.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?