Bivši šef Renaultove momčadi mora u zatvor: Briatore osuđen na 18 mjeseci kazne

Getty Images
Izbjegao je plaćanje više od 3,6 milijuna eura poreza pri uvozu i više od 800.000 eura za gorivo između 2006. i 2010., tvrde tužitelji.

Bivši šef Renaultove ekipe Formule 1 Flavio Briatore osuđen je u subotu na 18 mjeseci zatvora zbog porezne prevare u vezi njegove jahte “Force Blue” koja je zaplijenjena 2010., izvijestio je talijanski tisak.

Odvjetnici talijanskog poslovnog čovjeka, za kojeg je tužiteljstvo tražilo četiri godine zatvora, odmah su najavili žalbu vrhovnom sudu. Niži sud osudio je Briatorea na 23 mjeseca zatvora, a kaznu je smanjio žalbeni sud jer je dio optužbi pao u zastaru.

Radi se o aferi iz 2010. kada je policija zaplijenila 63-metara dugu jahtu. Ta jahta koja plovi pod zastavom Kajmanskih otoka pripada tvrtki s britanskih Djevičanskih otoka, a iznajmljuje ju Briatore, poznat po vezama sa supermodelima Naomi Campbell i Heidi Klum.

No, istražitelji su utvrdili da je Briatore vlasnik te tvrtke, pa time i jahte. On je izbjegao plaćanje više od 3,6 milijuna eura PDV-a pri uvozu i više od 800.000 eura za gorivo između 2006. i 2010., tvrde tužitelji.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?