Hamilton sumnja u Ferrarijeve namjere, Vettel mu odgovorio: Smiješno je uopće i pomisliti na to

Getty Iimages
Lewis Hamilton na startu je zbog sudara s Raikkonenom pao na začelje, pa i sumnja u Ferrarijeve namjere.

Sebastian Vettel u Silverstoneu je proslavio 51. pobjedu u karijeri s kojom se izjednačio s legendarnim Francuzom Alainom Prostom.

Nijemac je pet krugova prije kraja prestigao Valtterija Bottasa i prekinuo Mercedesovu seriju od četiri pobjede na britanskoj stazi. Iza Vettela u cilj je stigao Lewis Hamilton koji nije kapitalizirao prvo startno mjesto, no na kraju može biti prezadovoljan i drugim budući da je na samom početku nakon sudara s Kimijem Raikkonenom završio na začelju.

Finac je priznao pogrešku za koju je dobio deset sekundi kazne i dva kaznena boda. Već ih ima pet, a dođe li do 12, morat će propustiti jednu utrku.

Hamilton je na upit o tom incidentu bio kratak.

“Zanimljiva taktika Ferrarija.”

Britanac je, dakle, sumnjičav prema Ferrarijevim namjerama, no Vettel je odmah odgovorio.

“Ovakve se stvari događaju, ali mislim da je poprilično smiješno misliti da je ovo bilo namjerno”, odgovorio je vodeći u ukupnom poretku.

“Ja bih se mučio biti toliko precizan da nekoga izbacim iz utrke. U Francuskoj sam izgubio prednje krilo i tu sam si upropastio utrku. Mislim da je lako napasti nekoga i odraditi odlično pretjecanje, ali i lako je imati incident. Kratko sam vidio tu situaciju i mislim da nije bilo namjere. Smatram da je nepotrebno ići toliko daleko.”

Uz Vettela i Raikkonen je demantirao Hamiltonove misli.

“Smiješno je što nas krive da je ovo bilo namjerno. Blokirao sam kotač i, nažalost, dogodio se dodir. Obojica smo platila cijenu, ali tako to ide ponekad. Lako je govoriti nakon nekoliko posljednjih utrka da radimo nešto protiv njih, ali i mi smo bili žrtve dosta puta. Tako to ide, nažalost.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?