Hamiltona ne brinu nova pravila: Planiramo završiti svaki krug u novoj sezoni

Getty Images
Svjetski prvak očekuje jednaku pouzdanost bolida unatoč smanjenju elemenata pogonske jedinice.

Još od Michaela Schumachera 2002. godine nije se dogodilo da novi svjetski prvak u svakoj utrci sezone osvoji bodove što je za rukom prošle godine pošlo Lewisu Hamiltonu.

Britanac je dugo imao pratnju, no riješio je se u završnici sezone i proslavio svoj četvrti naslov za koji je opet najveći favorit u predstojećoj sezoni od koje očekuje jednako pouzdan bolid unatoč smanjenju elemenata pogonske jedinice koje će utjecati na izdržljivost bolida i njegove performanse.

“Što se tiče pouzdanosti bolida za ovu sezonu, ne treba ni isticati da smanjenje s četiri na tri dopuštena motora za cijelu sezonu po vozaču bez dobivanja kazne dodatno otežava stvar. Međutim, iskreno ne vidim razlog zašto Mercedes ne može zadržati visoku razinu pouzdanosti. Vjerujem u ovu ekipu i, jednostavno rečeno, planiramo završiti svaki krug ove sezone,” izjavio je Hamilton pa se osvrnuo na dobavljače motora.

“Smatram da će ove sezone u borbi između ekipa s MercedesovimFerrarijevim i Renaultovim motorima, pouzdanost motora biti od velike važnosti za ishod prvenstva. Naglašavam opet što se moje ekipe tiče, dosad smo bili vrlo pouzdani, bit će još teže postići ono što smo prethodne sezone postigli, ali s istim pristupom vjerujem da to itekako možemo i hoćemo.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?