Kubica: Vratio sam se utrkivati, a ne biti lijepa priča

Uoči izvjesnog povratka u Formulu 1 Robert Kubica kaže da se ne vraća biti tek lijepa priča nego želi biti konkurentan i utrkivati se.

Kubica je početkom 2011. doživio tešku nesreću u reliju koja ga je udaljila od Formule 1, ali nakon niza testova raznih bolida posljednjih mjeseci Poljak je na korak do povratka u Formulu 1. Trebao bi se vratiti u rosteru Williamsa iduće godine.

U dva dana testiranja bolida Kubica je odveo 128 krugova i postavio 11. najbrže vrijeme od ukupno 25 vozača. Poljski vozač bio je najbrži od svih momčadskih kolega, a tehnički direktor Paddy Lowe proglasio ga je sto posto spremnim za povratak u ovaj elitni sport.

“Puno se toga pisalo i govorilo. Mislim da je to normalno jer je puno pitanja i svi imaju svoje mišljenje”, rekao je Kubica.

“Mislim da me puno ljudi želi natrag zbog priče. Priča je lijepa, ali na kraju nema nagrade za priču, na kraju se moram pobrinuti da ako imam šansu da sam spreman i moram biti maksimalno spreman ako se nešto pojavi. Cijenim potporu navijača jer je puno želja i nada od puno ljudi, ali ja na kraju znam kako stoje stvari. Stvarnost je takva da kad uđem u bolid više nema priče, moram biti svoj u bolidu i s momčadi i posao se mora odraditi.”

“Prije svega moram biti siguran da sam to sposoban činiti i sigurno je da mi svaki dan daje dodatno samopouzdanje. Kako bih ispunio svoje standarde moram voziti na visokoj razini. Ako ću se vratiti neću biti tu samo da popunim kvotu. Iako me nije bilo sedam godina moram biti siguran da sam sa svojim ograničenjima u stanju pružiti maksimum svojih sposobnosti i biti najbolji Robert Kubica kojeg znam”, dodao je.

Kubicu su tražili i da usporedi svoju situaciju s povratkom Nikija Laude nakon strašne nesreće na Nurburgringu 1976. godine, na što je on odgovorio da ne želi biti tek jedna u nizu lijepih priča.

“Svatko ima svoj život i svoje situacije. Mislim da je s jedne strane ispravno uspoređivati, a s druge strane ne kažem da je loše, ali je jednostavno drukčija priča. Iako Niki ima drukčiju priču od moje, obje priče su prilično posebne. Formula 1 je poseban svijet, ali jednom kad stavite kacigu sve nestaje i morate biti u poziciji dati sve od sebe.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?