Nurburgring se želi vratiti u kalendar Formule 1

Getty Images
“Zaista bismo voljeli vratiti Formulu 1 na Nurburgring 2019. godine. To će jedino biti moguće ako u obzir uzmemo uvjete ekonomskog okruženja", kaže šef staze Mirco Markfort.

Prema pisanju njemačkih medija Nurburgring traži povratak u kalendar Formule 1.

Velika nagrada Njemačke na toj stazi prvi se put održala 1951. godine, a od 2007. Nurburgring je dogovorio s Hockenheimringom da će se izmjenjivati u održavanju utrke dok financijski problemi  nisu organizatore prisilili da otkažu održavanje utrke 2015. i prošle godine.

Sada izvršni šef Nurburgringa Mirco Markfort tvrdi da je jedan od glavnih ciljeva vratiti Formulu 1 na stazu 2019. godine.

“Zaista bismo voljeli vratiti Formulu 1 na Nurburgring 2019. godine. To će jedino biti moguće ako u obzir uzmemo uvjete ekonomskog okruženja. Možemo potvrditi da smo već imali razgovor s vlasnicima Formule 1, tvrtkom Liberty Media.”

Nurburgring je samo jedna od mnogih staza koje su se poželjele vratiti u kalendar, a Njemačka je ipak daleko veće tržište nego, primjerice, Danska ili Nizozemska.

“Njemačka je najveća i najprosperitetnija država zapadne Europe s velikom sportskom poviješću. Svjetski prvak bio  jeNijemac, konstruktorski su prvaci Nijemci. Želimo nastaviti graditi ono što već imamo u Njemačkoj, a utrka je naravno važan dio toga. Moramo vidjeti što i kako možemo učiniti,” rekao je šef Formule 1Chase Carey.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?