Raikkonen upozorio Mercedes i F1 elitu: Ferrari može još i brže

Getty Images
Vozači Ferrarija odvezli najbrže krugove tijekom F1 testiranja u Barceloni.

Zimsko testiranje otkrilo nam je tijekom posljednja dva tjedna dvije stvari – da su bolidi Formule 1 brži nego ikad i da će Ferrari ponovo biti pri samom vrhu poretka.

Talijanska momčad prošlu je sezonu upropastila u jesenskom dijelu prvenstva, no čini se da ju to nije obeshrabilo i Ferrarijev bolid bio je glavna zvijezda testnih dana u Barceloni.

Sebastian Vettel odvezao je 1:17.182, najbrži krug ikad viđen na ovoj španjolskoj stazi, a Kimi Raikkonen bio je tek malo sporiji, dok se konkurencija ovim vremenima nije približila.

“Siguran sam da smo mogli ići još brže, ali to ovdje ne znači ništa”, rekao je Kimi nakon testiranja u Kataloniji pa dodao da je vrlo zadovoljan novim Ferrarijem:

“Sveukupno gledano, riječ je o moćnom paketu. Ima stvari koje se mogu poboljšati, što je normalno na svakom bolidu, čak i ako pobjeđuješ. No, vrlo je pouzdan i prilično ga je lako voziti.”

Ferrari s pravom može biti optimističan, ali pitanje je što je s Mercedesom koji još nije otkrio svoje karte i nitko ne zna koliko brzi ove sezone mogu biti Lewis Hamilton i Valtteri Bottas.

Odgovor će stići za dva tjedna u Melbourneu.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?