Todt: Formule 1 ne bi bilo da nismo poboljšali razinu sigurnosti

Getty Images
Jean Todt smatra da je uvođenje halo zaštite uvelike pomoglo u zaštiti vozača.

FIA-in predsjednik, Jean Todt, smatra da bi se Formula 1, kao i druge slične kategorije, suočile s rizikom potpune zabrane natjecanja u slučaju ozljeda ili smrti vozača, prenosi autosport.com. 

Dodatni motiv za raspravljanje o temi sigurnosti bio je sudar tijekom prvog kruga VN Belgije, u kojem je Charles Leclerc prošao bez ozljeda, a neki zasluge za to pripisuju kontroverznoj halo zaštiti.

Stoga, Todt smatra da svaka prilika za poboljšanje zaštite treba biti iskorištena, te se još jednom referirao na nedavno uvođenje halo zaštite.

“Alonsova nesreća u Australiji 2016. godine, ili pak Ericssonova koja se dogodila prošlog petka u Monzi, ukazuju na napredak koji je postignut. To ne treba uzimati zdravo za gotovo”, rekao je Todt.

“Prije nekoliko desetaka godina, nakon takvih nesreća vozači više ne bi bili s nama. To bi bilo žalosno jer ono što je bilo prihvatljivo prije četrdesetak godina, danas više nije”, nastavio je.

Todt nikada nije sumnjao da je halo zaštita pravi korak prema poboljšanju sigurnosti vozača, iako je naišao na kritike od istih.

“Činjenica da vozači nisu bili zadovoljni uvođenjem halo zaštite bila je frustrirajuća. Međutim, to smo učinili jer smo bili sigurni da radimo dobru stvar”, zaključio je.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?