U McLarenu ipak malo zabrinuti: Ne očekujemo čuda, mučit ćemo se

Getty Images
McLaren nije baš posve zadovoljan razvojem svog bolida za predstojeću sezonu, a rivali su nikada jači...

Teška je sezona pred McLarenom, a i sami čelni ljudi iz brenda očekuju kako će se njihove muke nastaviti još neko vrijeme.

Naime, priznaju kako su rivali odradili bolji posao u razvoju bolida, a dosadašnje VN Belgije i Italije otkrile su sve slabosti njihovog. Ova sezona u koju ulaze s Renaultom tako bi mogla biti jednako loša onoj s Hondom…

Posljednji put kad su se kvalificirali u top 10 bilo je u Monaku, a od posljednjih 9 utrka samo 3 puta su bili u bodovima.

“Nastavit ćemo pritiskati s razvojem ovog bolida, ali nažalost napravili smo jako loš proizvod koji ne odgovara na promjene. To vam uvijek potvrđuje da je bolid loš. Očekivao bih slične rezultate do kraja sezone. Definitivno ne očekujem nikakva čuda.”

McLaren je trenutno šesti u ukupnom poretku konstruktora, a to se još više umanjuje kada napomenemo da su jedno mjesto dobili samo zahvaljujući isključivanju Force Indije. Nova momčad – Racing Point Force India sad zaostaje samo 20 bodova za McLarenom iako su sudjelovali u samo dvije utrke.

“Druge ekipe su se brže razvijale od nas. Čini se da smo otišli unatrag. Realno – svi žele napredovati, ali u Formuli 1 ćete ići unatrag ako ne napredujete. Znali smo da će Spa i Monza biti loše staze za nas, što se pokazalo točno. Ne odustajemo od razvoja jer identificiramo probleme i želimo ih moći riješiti.”

McLaren pokušava u svoje redove što prije dovesti Jamesa Keya iz Toro Rossa, ali to neće biti lako pošto ga Red Bull želi zadržati sve do kraja ugovora.

Napredak bismo mogli vidjeti tek sljedeće godine.

“Uvjeren sam da imamo dobre ljude u McLarenu. Uvjeren sam da imamo dobar plan. Bolid se razvija u ovim trenucima. Naravno, htjeli bismo da je James uključen u proces, ali ćemo trebati malo vremena da ponovo sagradimo trkaću momčad. 2019. godina bi trebala biti korak naprijed, ali vjerojatno nećemo biti u punom tehničkom kapacitetu sve do 2020. godine.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?