Velika nagrade Njemačke ima upitnu budućnost

Getty Images
U aktualnoj godini završava ugovor VN Njemačke i Formule 1, a novi još nije na vidiku.

Velika nagrada Njemačke u nadolazećoj sezoni odrađuje posljednju godinu ugovora s Formulom 1. Pregovori oko novog još nisu započeli, pa je održavanje VN Njemačke u budućnosti pod upitnikom.

“Sastali smo se s novim vlasnicima i razgovarali, no tema je bila ovogodišnja sezona. Zasigurno ćemo razgovarati i o bliskoj budućnosti i kako će to sve izgledati, ali još nije došlo do ozbiljnih rasprava. Pregovori u idućim mjesecima moraju proći dobro. Nažalost, ne mogu reći hoće li pregovori teći u pozitivnom smjeru. Mogu samo reći da težimo ka tome da zadržimo F1 u Njemačkoj. Ali, tu je uključeno puno faktora. Ne želimo ekonomski rizik, učinit ćemo ono što možemo, ali ne možemo ništa garantirati”, rekao je izvršni direktor utrke u Hockenheimu Georg Seiler.

U aktualan ugovor, koji vrijedi još od 2007. godine, domaćin je bio Nurburgring, no zbog financijskih problema utrku je 2015. i prošle godine preuzeo Hockehneim. Sada je moguće i dijeljenje organizacije svake godine.

“Trenutno smo u prijateljskim odnosima, ali kada počnemo pričati o brojevima, vidjet ćemo kakva će reakcija doći s njihove strane. Znaju u kakvoj se situaciji nalazimo, znaju da nije lako organizirati VN na Hockenheimu i u Njemačkoj općenito. Hockenheim i Nurburgring zaslužuju mjesto u F1, upravo zbog njihove povijesti i statusa. Tako da ugovor s naizmjeničnim održavanjem VN Njemačke ne bi bio loša stvar. Ali, mi to ne odlučujemo, mi smo samo stranka u pregovoru koja ima svoje mišljenje”, završio je Seiler.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?