Verstappen priznao pogrešku pa dao do znanja: Neću se smiriti

Getty Images
Vettel nije previše napadao mladog Nizozemca zbog incidenta.

Kontakt koji je okrenuo bolide Sebastiana Vettela i Maxa Verstappena oba je vozača koštao dobrog rezultata na Velikoj nagradi Kine.

Mladi Nizozemac priznao je nakon utrke da je on krivac za taj incident koji se dogodio u 43. krugu. Verstappen je dobio deset sekundi kazne i završio na petom mjestu.

“Vidio sam kako se muči s gumama te pokušava kasnije kočiti u zavojima. Blokirao sam zadnje gume i udario ga. Naravno, to je moja greška, nisam to htio. Lako je sada reći nakon utrke da sam trebao čekati što bi vjerojatno bila bolja ideja”, objasnio je Verstappen koji je opet došao na udar onih kojima se ne sviđa takva njegova agresivnost od koje posljedice imaju i drugi.

“Lako je komentirati. Trenutno ne ide kako u smjeru u kojem sam zamišljao, ali znači li to da se trebam smiriti? Nisam baš siguran.”

Vettel je, pak, ispao žrtva i završio tek osmi.

“Kasno sam ga vidio. Ostavio sam bio malo prostora te sam ga očekivao ranije. Nisam imao namjeru suprotstaviti se jer sam vidio u situaciji s Ricciardom da to nema smisla. Bili su prebrzi na svježim gumama. Zbog toga nisam htio kompromitirati utrku. No, on je napravio grešku. Pretpostavljam da je krivo procijenio te kompromitirao naše rezultate.”

Nijemac ipak nije previše krivio Verstappena.

“Završio je dovoljno utrka. Ovo vam se može dogoditi također ako odvozite i 300 utrka. Ne smijete zaboraviti da je u bolidu teško donositi odluke, ali moraš te stvari ograničiti u glavi i osigurati da se ne sudariš. On je komotno mogao ostati bez prednjeg krila ili imati puknuće gume. Obojica smo prošli sretno.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?