Ferrariji nakon 12 godina drugi put zaredom kreću iz prvog reda

F1Plus
Sebastian Vettel najbolje je odradio posljednju trening vožnju u Kini.

Sebastian Vettel nastavio je s visokim tempom kojim je i započeo novu tekuću sezonu.

Nijemac je u subotu isprva bio najbrži na trećem i posljednjem slobodnom treningu prije Velike nagrade Kine, a potom je i u kvalifikacijama s kojim je osigurao nedjeljni start iz prvog reda.

Nijemac je iza sebe ostavio kolegu iz Ferrarija Kimija Raikkonena te se prvi put nakon 12 godina dogodilo da su oba Ferrarija dohvatila prva dva mjesta u kvalifikacijama u dvije utrke zaredom.

Gubitnik je ispao Raikkonen koji je pogreškom u posljednjem sektoru dao šansu Vettelu koji ju je iskoristio s 87 tisućinki prednosti i novim rekordnom staze.

Dva Mercedesa krenut će iz drugog startnog reda, Valtteri Bottas s trećeg mjesta te Lewis Hamilton s četvrtog. Britanac je za Vettelom kasnio više od pola sekunde i Ferrari u nedjelju ulazi kao favorit.

 

“Nisam zapravo siguran što se dogodilo. Bolid je djelovao dobro, ali nemam odgovor što se dogodilo u kvalifikacijama. Ovo je jedna od tri najbolje staze za pretjecanje, ali Ferrariji su brži na ravnom, bit će zanimljivo. Ne znam možemo li im se suprotstaviti, danas smo zaostali pola sekunde”, rekao je za Sky Sports Hamilton.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?