Vettel razočarao Britance i slavio na Silverstoneu

Getty Images
Sebastian Vettel pet krugova prije kraja prešao je Valtterija Bottasa i slavio na Silverstoneu.

Nakon četiri godine Mercedes ne slavi na Velikoj nagradi Velike Britanije. Sebastian Vettel u Ferrariju razočarao je sve Britance i slavio na Silverstoneu ispred domaćeg miljenika Lewisa Hamiltona i Kimija Raikkonena.

Nijemac je do svoje 51. pobjede u karijeri i odvajanja od Hamiltona na osam bodova u ukupnom poretku stigao nakon uzbudljive utrke koja je svoj vrhunac doživjela u posljednjim krugovima, što ne znači da je išta manje dramatično bilo u prvim.

Odmah na startu Hamiltona, koji je krenuo s prvog mjesta, pogodili su problemi, točnije Raikkonen, pa je Britanac izletio sa staze i spustio se na samo začelje. Vettel je preuzeo vodstvo ispred Bottasa, a Hamilton deset krugova kasnije, unatoč prijavljenim oštećenjima bolida, bio na desetom mjestu, pa dvadeset već na trećem.

Dva je puta potom na stazu izlazio sigurnosni autombil i tada se, u 15 završnih krugova, počela zakuhavati borba na vrhu koji je bio u Bottasovim rukama, a Finac je na koncu ispao najveći gubitnik. Prvo ga je pet krugova prije kraja prestigao Vettel nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, potom Hamilton, a onda i Raikkonen.

Sreća pa je uspio zadržati četvrto ispred Daniela Ricciarda. Australac nije uspio spasiti loš dan za Red Bull budući da utrku nije završio Max Verstappen koji je pokušavao prestići svog momčadskog kolegu.

Pred vozačima su dva tjedna stanke, sljedeća utrka vozi se u Njemačkoj.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?