Vettel: Zadržavanje iza Bottasa stajalo me pobjede

Getty Images
Sebastian Vettel osjeća kako je uzrok ili barem bitan faktor njegova poraza na VN Španjolske bilo vrijeme koje je proveo iza Valtterija Bottasa

Unatoč tome što je Finac bio na starijim gumama, on je uspio zadržati Vettela iza sebe nekoliko krugova, te je time omogućio Lewisu Hamiltonu da se približi i u konačnici i pobijedi u utrci.

Vozač Ferrarija je na početku utrke uspio proći Hamiltona, ali je prije Britanca morao otići u box:

“Izgubio sam mnogo vremena boreći se s Bottasom. Više od 4 sekunde. Sustizao sam ga ali sam nekako znao da on neće ići na izmjenu.”  – izjavio je Vettel

Također je rekao kako je njegov okršaj s Hamiltonom bio isto tako težak i intenzivan, ponajviše zbog toga što je dugo razmišljao gdje točno prikočiti kada se dvojac našao jedan pored drugoga u zavoju broj 1. Na pitanje smatra li da je uzrok poraza loša strategija njegova tima, zaključio je:

“Mislim da našu strategiju ne treba kriviti, učinili smo onako kako smo trebali. U drugoj izmjeni smo izgubili 8 sekundi, i uz 4 koje mi je oduzeo Bottas, da je taj box bio drugačiji, možda bi bilo malo bolje, ali tako to jednostavno ide.”

Iako je doživio poraz od Hamiltona, Vettel i dalje ne treba žaliti. Po peti put je završio među prvom dvojicom, u isto toliko utrka, te ima 6 bodova prednosti u odnosu na Britanca što se tiče utrke za naslov ove sezone.

 

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?