massa-krece-u-novu-karijeru-s-formulom-e
3

Massa kreće u novu karijeru s Formulom E

Getty Images
Felipe Massa potpisao je trogodišnji ugovor s Venturijem.

Felipe Massa, donedavno aktivan vozač Formule 1 koji je svoju dugogodišnju karijeru priveo kraju prošle godine, krenut će s novom u Formuli 1.

Iskusni Brazilac, koji je 11 puta trijufmirao tijekom 16 godina u Formuli 1 u Sauberu, Ferrariju i Williamsu, već je testirao Jaguarov bolid te potvrdio da je potvrdio trogodišnji ugovor s momčadi Venturi.

“Vrlo sam sretan što se priključujem Venturi Formula E ekipi i prvenstvu Formule E. Ta serija je u kratkom vremenskom periodu postala sjajno natjecanje”, rekao je Massa.

“Već nekoliko godina me zanima ova inovativna disciplina koja se razvija eksponencijalno. Posebno mi se sviđa format utrkivanja, staze u centrima gradova i doticaj s navijačima. Ne mogu dočekati testiranje krajem mjeseca.”

Venturi je trenutno sedma momčad i aktualnoj sezoni, a predsjednik Gildo Pastor s Massom je dobio veliko pojačanje.

“Trebao sam ga, njegovo iskustvo, njegovu brzinu i otvorenost. Formula E izuzetnoje  kompleksna za postaviti i voziti.. Čak i više nego u drugim disciplinama do izražaja dolazi timski rad između vozača i inženjera. To je ključ uspjeha. Felipe ima 15 godina iskustva u utrkivanju u Formuli 1 i definitivno će nas dodatno potaknuti. Znam da je skroman po prirodi i da će slušati ekipu te na taj način savladati brzo ovu disciplinu.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?