motogp
59
3

Ipak pravda: Fenati dobio još jednu “crnu zastavicu” i prekid ugovora

MotoGP
Romano Fenati ipak je kažnjen teže no što se prvotno govorilo da će biti.

Marinelli Snipers Team potvrdio je kako je ugovor s njihovim motociklistom danas i službeno terminiran te je Romano Fenati zbog svojih poteza u San Marinu otpušten.

Podsjećamo, Fenati je tijekom utrke u bliskom kontaktu sa sunarodnjakom Stefanom Manzijem povukao njegovu kočnicu pri punoj brzini, što je potonjeg vozača umalo izbacilo s motora. Na svu sreću, ništa se nije dogodilo.

“Sada možemo objaviti da je Marinelli Snipers Team odlučio terminirati ugovor vozača Romana Fenatija zbog njegovog nesportskog, opasnog i štetnog ponašanja koje je narušilo i našu sliku. S velikim sažaljenjem moramo napomenuto da je njegov potez ugrozio život drugog vozača i to se nikako ne može opravdati. Fenati od sada pa nadalje više neće sudjelovati u bilo kakvim utrkama s našom franšizom. Momčad, Marinelli Cucine, Rivacold i svi ostali sponzori i ljudi koji su ga podupirali sada su se ispričali navijačima natjecanja.”, poručili su iz tima.

Fenati je prvo dobio kaznu suspenzije na samo dvije utrke, no ubrzo nakon toga, stigla ga je i ona, mora se nadodati, zaslužena kazna za ovo neprihvatljivo ponašanje.

S 22 godine na leđima, Talijan već ima dugu povijest incidenata. Prije nekoliko se godina potukao s policajcem koji mu je želio dati kaznu za parkiranje, a prije dvije godine mu je i uručen otkaz u bivšem timu zbog fizičkog sukoba s jednim od njihovih čelnika.

Sličan potez ovom u Misanu napravio je i tijekom treninga prije nekoliko godina, kada je udario drugog vozača na treningu…

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?