motogp
59
3

Lorenzo: Ukrotit ću Ducati, opsjednut sam pobjedama

Getty Images
"Ducati može osvojiti titulu, ali Marc Marquez je glavni favorit za to", priznao je Jorge Lorenzo.

Vozač Ducatija Jorge Lorenzo priznaje da je prva godina adaptacije na talijanskom motociklu bila vrlo teška i da ga je koštala više nego što je očekivao.

Španjolac iz Mallorce prvi put poslije osam godina nije se našao među prva tri mjesta ukupnog poretka na koncu 2017. godine. Morao se zadovoljiti tek sedmim mjestom, a samo tri pobjednička postolja, pri čemu se nijednom nije popeo na najvišu stepenicu, pokazuju koliko je španjolskom motociklistu bilo teško adaptirati se na Ducati.

“Motor je pobjednički sada. To je pokazao Andrea Dovisiozo prošle godine i na početku ove na predsezonskim testiranjima. Ako naučim tehniku vožnje kako treba, možemo pobijediti na mnogim utrkama sezone i osvojiti Svjetsko prvenstvo. Talijanski motor je drugačiji i specijalan. Još ga nisam sasvim razumio”, kaže Lorenzo koji je uvjeren da može ukrotiti Ducatijevu mašinu.

“Osvajao sam pole-pozicije i pobjeđivao na utrkama u MotoGP prvenstvu u trenutku kada sam se osjećao ugodno na motociklu i kada nisam mogao u potpunosti ispuniti njegov potencijal. Nastavit ću raditi opsesivno na tome da razvijem Ducatijev pun potencijal. Ponekad ti se učini da si ga ukrotio, a onda se pojave novi problemi”, dodaje vozač iz Mallorce koji smatra da je Marc Marquez glavni favorit za titulu i ove godine.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?