motogp
59
3

Oglasio se i Fenati: Ne mogu se opravdati, nisam čovjek jer čovjek ovo ne bi napravio

Getty Images
Napokon se javio i Romano Fenati nakon cijelog skandala na minuloj utrci.

Romano Fenati trenutno je jedan od najomraženijih motociklista na svijetu, a mnogi će ipak reći – i s pravom.

Ne treba previše podsjećati što je točno ovaj 22-godišnji Talijan napravio, no njegov bezobziran akt doveo je u opasnost ljudski život nakon što je svom rivalu u punoj brzini pritisnuo kočnicu na utrci u San Marinu.

Danas je Fenati dobio otkaz, a sada se oglasio po tom pitanju.

“Žao mi je zbog cijelog sportskog svijeta. Ovog jutra, čistog razuma, želim da je sve bila noćna mora. Razmišljam i razmišljam o tim trenucima, napravio sam sramotnu gestu, nisam čovjek. Čovjek bi završio utrku i onda otišao do čelnika utrke i pokušao se izboriti pravdu za prethodne epizode. Nije trebao reagirati na provokacije.“, istaknuo je Fenati.

Mnogi su drugi vozači odmah napali Talijana, a on se ne može opravdati.

“Kritike su ispravne i razumijem ogorčenje koje svi osjećaju prema meni. Želim se ispričati svima koji su vjerovali u mene i sve one koje je moje ponašanje povrijedilo. Slika mene i sporta koja je prikazana je užasna. Nisam takav, tko me zna, toga je svjestan.“, naglasio je Fenati: “Tijekom moje karijere uvijek sam bio dobar vozač. Prošle godine sam bio jedan od rijetkih koji nisu dobili nikakvu kaznu, nikada nisam ničiji život doveo u opasnost, naprotiv, uvijek sam naglašavao da postoje opasni vozači na stazi zbog svog stila vožnje.”

Ipak, njegova povijest govori drugačije pošto mladić iza sebe ima niz “nepodopština”.

“Istina je, nažalost, da imam impulzivan karakter, ali moja namjera sigurno nije bila da povrijedim vozača kao što sam ja, već sam želio da shvati da je to što je napravio opasno i da sam i ja mogao napraviti greške koje će ga koštati, isto kao što su njegove koštale mene.“, rekao je Fenati.

I za kraj…

“Ne želim se opravdavati, znam da moje ponašanje nema opravdanja, samo se želim ispričati svima. Sada ću imati vremena razmisliti i stvoriti jasne ideje.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?