motogp
59
3

Talijanskom motociklistu samo dvije utrke suspenzije za sramotan i luđački potez

Getty Images
Romano Fenati šokirao je motociklistički svijet, a kaznu koju je dobio mnogi smatraju premalom.

Talijanski motociklist Romano Fenati dobio je dvije utrke suspenzije za sramotan potez koji je povukao tijekom Moto2 utrke na Velikoj nagradi San Marina i Riminija.

Naime, vozač Snipersa u jednom je bliskom kontaktu sa sunarodnjakom Stefanom Manzijem povukao njegovu kočnicu pri punoj brzini, a samo srećom Manzi je ostao na motoru bez posljedica.

Fenati je odmah zaradio crnu zastavicu, a iako su neki htjeli da ga više nikad ne vide na stazi, izvukao se sa samo dvije utrke kazne.

“Smatram da se više nikad ne treba natjecati. Tim ga je trebao izbaciti čim se pojavio u garaži. Ne možeš ovo učiniti kolegi. Dovoljno riskiramo svoje živote i ovaj potez zaslužuje doživotnu suspenziju”, rekao je Cal Crutchlow.

Marc Marquez ipak nije za to, ali…

“Treba se naći nekakva kazna koja će upozoriti ostale momke da ne rade ovako nešto. To bi trebala biti zaista žestoka kazna.”

Za 22-godišnjeg Talijana to nije prvi incident. Prije nekoliko godina potukao se s policajcem koji mu je ispisao kaznu za parkiranje, a nakon sukoba s kolegom dobio je otkaz u Skyju prije dvije godine te je izbačen iz Rossijeve akademije.

Ne odluči li ga izbaciti i Snipersi, propustit će utrke u Aragonu i Japanu, a na sljedećoj utrci na kojoj bude vozio oduzet će mu se šest pozicija u odnosu na mjesto ostvareno u kvalifikacijama.

Tagovi: ,
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?