12106470
ABA Photo
U drugom kolu Hrvatski Telekom Premijer Lige susreli su se Zadar i Zagreb u potrazi za svojim prvim bodovima ove sezone.

Nakon što su obje momčadi loše otvorili sezonu te upisale poraze, večeras su i Zadar i Zagreb bili u lovu na prve ovogodišnje bodove te je to za rukom pošlo Zadranima.

Iako im je trebalo duže vrijeme da se aktiviraju i probude, Zadar je ipak pred kraj ubacio u višu brzinu te ostavio Zagreb daleko iza sebe i uzeo sva tri boda na kraju susreta.

U prvu četvrtinu ušlo se ujednačenim tempom. Ekipe su dobro pratile jedna drugu te su se od samog početka isticali Knowles za Zadar te veoma raspoloženi Junaković za Zagrepčane. Na kraju te prve dionice na semaforu je ostalo 33:32.

Sličnu situaciju gledali smo tijekom druge četvrtine. Zadar se počeo polako udaljavati no nisu uspjevali u potpunosti uspostaviti dominaciju te se na kraju na odmor otišlo uz samo +5 za Zadrane i rezultatom od 56:51.

Nakon odmora kreće potpuni pad Zagreba te nalet opozicije na koji jednostavno nisu bili spremni. U dominantnoj četvrtini Zadar stiže do +20 te završavaju četvrtinu 94:69 što je već tada ukazivalo na iznimno male šanse povratka gostiju.

U posljednju četvrtinu Zadar ponovno ulazi jako, no i Zagreb je davao znakove života. Ipak, bilo je to prekasno za preokrenuti ogromno vodstvo koje je stvoreno u prošlom dijelu. Iako je četvrtina završila većinski izjednačeno, štoviše vodstvom Zagreba, Zadar je ipak odnio veliku pobjedu.

U ekipi Zadra najbolji su bili Vuković s 23 te Krajina s 21 poenom, dok je od početka do kraja za Zagreb briljirao Junaković s 34 poena.

Zadar – Zagreb 124:99 (33:32, 23:19, 38:18, 30:31)

Zadar: Špralja, Ivanov 10, Krajina 21, Vuković 23, Božić 13, Brzoja 11, Bašić 16, Jelenković, Tomas 10, Knowles 20

Zagreb: Junaković 34, Buovac 5, Šango 21, Radoš 3, Proleta 15, Čar 3, Ogrizović 2, Macner 8, Herceg, Bačevina, Palokaj 8, Lončarić

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?