12113726
KK Zadar FB
Šesto kolo Hrvatski telekom Premijer lige spojilo je drugoplasirani Zadar te Split.

Zadrani su ugostili Splićane u sklopu šestog kola hrvatske A1 lige u košarci.

Iako je ovo na papiru izgledalo kao rutinska utakmica domaćina protiv ekipe koja se muči s pronalaskom forme ove sezone, na kraju smo dobili borbu do zadnje sekunde i mukotrpnu pobjedu Zadra od jednog koša.

Zadar je očekivano dobro otvorio susret, odmah su nanizali nekoliko koševa prednosti te se ogradili od Splita. Činilo se kao da će utakmica vrlo brzo skrenuti u jednosmjernu ulicu, pogotovo kada smo na kraju druge dionice i odlaska na odmor, na semaforu imali +10 za favorite.

No onda se polako bude i gosti. Split je nanizao seriju te uvjerljivo uzeo treću četvrtinu s 10:17, samo da bi na kraju u paklenoj završnici ipak pokleknuli pred Zadrom, koji iako ispušta i taj posljednji dio (18:20), uspjeva izvuči pobjedu uz završnih 78:76.

Domaćine je predvodio Mislav Brzoja uz dobrih 16 poena, dok su iza njega s po 15 oba bili Knowles i Ivanov. S druge strane, za Split, gledali smo razigranog Marčinkovića koji je sam držao ekipu na leđima uz visokih 27 poena, dok je daleko iza, drugi bio Širko s 14.

Hrvatski Telekom Premijer liga, šesto kolo.

Zadar – Split 78:76 (24:19, 25:20, 11:17, 18:20)

Zadar: Knowles 15, Bašić 5, Ivanov 15, Kraljević 6, Jelenković, Krajina 8, Vuković 1, Brzoja 16, Špralja 2, Tomas, Božić 10

Split: Kalajžić 7, Kedžo 6, Filipović 6, Marić, Marčinković 27, Najev 7, Jukić 2, Kanaet 7, Vrgoč, Špaleta, Širko 14, Vručinić

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?