Austrija vs Turska – Tipovi za klađenje i kvote 2.7.2024

Forma:
W W L D W
  • Red Bull Arena
  • Početak: 02. srpanj 21:00
Forma:
W L W L D
DOMAĆIN 1.97
Remi 3.14
GOST 4.36
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Leipzigu Europsko prvenstvo 2024 nudi nam ovog utorka posljednju utakmicu osmine finala, dvoboj Austrije i Turske. Radi se o okršaju prvoplasirane momčadi grupe D i drugoplasirane iz skupine F. Austrijanci vide svoju šansu za prolazak među 8 najboljih u Europi, no Turska je tvrd orah i morat će se pomučiti da je slome.

Tipovi za klađenje i prognoza

Što zbog forme, što zbog uglednog izbornika, sportske kladionice proglasile su Austriju favoritom u ovoj utakmici osmine finala.

Mi se s tim ovaj put slažemo. Austrijanci igraju taktički moćan nogomet s kojim se Turskoj neće biti lako nositi. Rangnickova momčad protivniku će smanjiti manevarski prostor na minimum i to bi trebalo biti presudno u Leipzigu. Zato naši najbolji tipovi za klađenje uključuju i preporuku na pobjedu Austrije u regularnom dijelu utakmice, uz tečaj 1.97.

Mogao bi to biti čvršći dvoboj nego što mnogi predviđaju. Maksimalno će se paziti na vlastitu mrežu pa ima smisla oklada na manje od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 1.90. Zanimljivo djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti kvotu 1.99.

Možemo u ovoj utakmici zamisliti i dosuđen penal, uz tečaj 2.79, što nije rijedak slučaj u nokaut fazi Europskog prvenstva. Dobit ćete pak 9.00 ako odigrate na autogol, kakvih je već bilo mnogo na ovom turniru.

Što se klađenja na točan rezultat tiče, dobit ćete 8.00 na pobjedi Austrije rezultatom 1:0. Kvota je pak 10.00 ako odigrate na rezultat 2:0.

Vrijedi na kraju spomenuti i oklade na strijelce. Tečaj je 3.50 da će zabiti Christoph Baumgartner, a 4.00 ako odigrate na Marcela Sabitzera. S druge strane, kvota je 4.00 na gol Cenka Tosuna, a 5.50 da će poentirati Baris Yilmaz.

Analiza i statistika

Austrija i Turska nisu računale da će međusobno igrati na Euru pa su dogovorile prijateljsku utakmicu u ožujku. Rangnickova momčad tada je pobijedila s visokih 6:1 i tako privukla pažnju nogometne javnosti.

Austrijanci zaista izgledaju impresivno u 2024. godini. Izgubili su jedino od Francuske, u tijesnoj utakmici u kojoj su imali šansu prirediti senzaciju. Zatim su uslijedile pobjede protiv Poljske i Nizozemske na Europskom prvenstvu koje su Austriji zaista podigle samopouzdanje.

Što se Turske tiče, Montellina momčad pokazala je dva lica na ovom Euru. Protiv Gruzije i Češke bila je vrlo opasna prema naprijed i zaslužno je upisala dva pobjede. Protiv Portugala je pak bila nemoćna, što pokazuje da ova družina ipak ima svojih slabosti.

Prethodni dvoboji:
26.03.24 Austrija6:1Turska PRI
29.03.16 Austrija1:2Turska PRI
15.08.12 Austrija2:0Turska PRI
06.09.11 Austrija0:0Turska EPK
29.03.11 Turska2:0Austrija EPK

Austrijska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Austrija nema u svojim redovima velikih zvijezda, ali igra dobro organiziran nogomet i djeluje trkački moćno. Tu Marcel Sabitzer u sredini terena odrađuje veliki posao i prema naprijed i prema nazad. Pomaže mu Konrad Leimer iza kojeg je solidna sezona u dresu Bayerna.

Vrijedi još spomenuti Christopha Baumgartnera koji se ubacuje prema naprijed i može svojim potezima riješiti utakmicu. Ne zaboravimo ni stasitog Marka Arnautovića kojeg Rangnick koristi kao džokera s klupe. Obrana pak s Kevinom Dansom igra solidno, a ako i popusti tu je pouzdani Patrick Pentz među vratnicama.

Turska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Turska je još tamo prošle godine protiv Hrvatske u kvalifikacijama pokazala da ima potencijala prema naprijed. Baris Yilmaz opasan je u vršku napada, a tu je i Kerem Aktürkoglu koji može zaprijetiti preko krila.

Najvažniji pak čovjek na terenu dosad je bio Hakan Calhanoglu u sredini terena. No, zbog kartona neće moći nastupiti u Leipzigu. Zato je tu mladi Arda Güler, sve bolji iz utakmice u utakmicu, a Cenk Tosun vrijedno je rješenje s klupe koje Montella uvijek ima na raspolaganju.

Austrija zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Austrija i Turska na Euru 2024

Austrija se preporodila otkad ju je preuzeo Ralf Rangnick. Igra moderan nogomet s kojim se nikom nije lako nositi, unatoč ograničenoj kvaliteti pojedinaca u momčadi. Ždrijeb je takav da bi Austrijanci mogli daleko na ovom Europskom prvenstvu, no morat će svaku utakmicu odigrati na svom najvišem nivou.

Što se Turske tiče, Vincenzo Montella uspio je vratiti ovu momčad u krug ozbiljnih europskih reprezentacija. No, fali pojedinačne kvalitete, ali i taktičke discipline za veći uspjeh na ovom turniru.

Kladionica 22bet dijeli igračima bonus od 122 €, iskoristiv na utakmicama Europskog nogometnog prvenstva!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024