Belgija vs Rumunjska – Tipovi za klađenje i kvote 22.6.2024

Forma:
L W W D D
  • RheinEnergieSTADION
  • Početak: 22. lipanj 21:00
Forma:
W D D L D
Belgija
Hendikep: F+22.25
Rumunjska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove subote skupine Euro 2024 turnira završavaju svoj drugi krug dvobojem Belgije i Rumunjske u Kölnu. Radi se o utakmici grupe E, u kojoj još igraju Slovačka i Ukrajina. Belgijci imaju nula bodova nakon uvodnog kola i očajnički im treba pobjeda.

Tipovi za klađenje i prognoza

Unatoč posrtaju protiv Slovačke, sportske kladionice svejedno su proglasile Belgiju velikim favoritom u ovoj utakmici.

Mi također vjerujemo da će Tedesco uspješno mobilizirati svoje zvijezde, željne prvih bodova na europskoj nogometnoj smotri. Nema sumnje, promašaji koji su se dogodili u prethodnom dvoboju teško da se mogu ponoviti. Razlika u klasi također pomaže favoritu o ovom dvoboju. Zato kad je u pitanju kladionica prognoze započinjemo preporukom oklade na hendikep F+2 iliti -1.5 na Belgiju, uz koeficijent 2.25. To postaje dobitno ako Belgijci pobijede s dva ili više razlike.

Postoje još dva načina kako podebljati kvotu na belgijskoj reprezentaciji. Pa se tako možete kladiti na pobjedu Belgije bez primljenog gola, uz tečaj 2.37. Tu je i oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 2.25. To donosi dobitak ako Belgijci povedu u prvom dijelu i pobijede na kraju.

Ima smisla i oklada da dva gola padaju do 55. minute utakmice ili ranije, na što možete dobiti kvotu 1.94. Istina je, Belgiji se žuri što prije slomiti svog suparnika u subotu.

Što se klađenja na točan rezultat tiče, dobit ćete 7.50 ako tipujete na pobjedu Belgije rezultatom 2:0. Tečaj je pak 11.00 ako odigrate na rezultat 3:0.

Za kraj, tu su i strijelci. Na Romelua Lukakua tečaj je 2.00, a dobit ćete 2.75 ako uplatite da će zabiti Kevin de Bruyne. S druge strane, kvota je 7.00 da će ponovo zabiti Nicolae Stanciu, najizgledniji rumunjski strijelac.

Analiza i statistika

Rumunjska ima tri pobjede protiv Belgije u posljednjih pet utakmica. Međutim, većina tih dvoboja davno je igrana i bili su prijateljskog karaktera.

Svejedno, Rumunji su ugodno iznenadili odličnom igrom na otvaranju Eura protiv Ukrajine. Sada imaju sjajnu gol razliku i s pravom se nadaju plasmanu među 16 najboljih reprezentacija Europe. Osvojeni bodovi ove subote u tome bi svakako pomogli.

S druge strane, Belgija se prošetala kvalifikacijama do Europskog prvenstva, no posrnula je u Njemačkoj već na prvoj prepreci. Poraz od Slovačke bio je veliko iznenađenje, u utakmici u kojoj je Tedescova momčad previše toga promašila. Sada se mora vaditi protiv Rumunjske, jer novi poraz maksimalno bi smanjio izglede ove selekcije za ulazak u nokaut fazu turnira.

Prethodni dvoboji:
14.11.12 Rumunjska2:1Belgija PRI
11.11.11 Belgija2:1Rumunjska PRI
28.04.99 Rumunjska1:0Belgija PRI
13.10.93 Rumunjska2:1Belgija SPK
14.10.92 Belgija1:0Rumunjska SPK

Belgijska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik Tedesco u ovoj utakmici oslanjat će se na kreaciju koju u ofenzivi donosi Kevin de Bruyne. Zvijezda Manchester Cityja možda nije u svojoj najboljoj formi u 2024. godini, ali definitivno posjeduje ono što je potrebno da slomi obranu Rumunja.

U napadu pak Romelu Lukaku mora prestati promašivati velike prilike. Dva su mu pogotka doduše poništena u prethodnoj utakmici nakon intervencije VAR-a. Leandro Trossard i Jeremy Doku operiraju pak po krilima, a tu su još Yohan Bakayoko i Lois Openda koji se nadaju prilici pokazati se na travnjaku.

Rumunjska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Kao i u svojim najboljim danima devedesetih godina, Rumunji u svojim redovima imaju pravog vođu. U pitanju je kapetan Nicolae Stanciu, sjajan u uvodnoj utakmici protiv Ukrajine. Ističe se fantastičnim udarcem, ali i s mnogo trčanja te sposobnošću gurnuti suigrače u gol šansu.

U napadu pak djeluju Denis Drăguș i Dennis Man, od kojih se očekuje da nešto naprave pred suparničkim golom. Obrana pak Rumunjske u kojoj je najuglednije ime Tottenhamov stoper Radu Drăgușin još nije primila pogodak na ovom turniru.

Belgija zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Belgija i Rumunjska na Euru 2024

Za Belgiju koju vodi Domenico Tedesco vjerovalo se da će s lakoćom osvojiti prvo mjesto u skupini E i tako se naći u odličnoj poziciji za ulazak u četvrtfinale. No, neočekivani poraz od Slovačke sve je zakomplicirao. I dalje vjerujemo da će Belgijci proći dalje, no nismo više sigurni mogu li biti bitan faktor u nokaut fazi turnira.

Rumunjsku su pak mnogi smatrali jednom od najslabijih momčadi na Europskom prvenstvu. Međutim, izbornik Edward Iordanescu odrađuje odličan posao sa svojim igračima koje bismo lako mogli vidjeti u osmini finala. Tamo teško da Rumunji mogu nešto napraviti, no nikad se ne zna s dobro organiziranim kolektivima.

Kladionica bet365 dijeli 50 € svojim igračima i pregršt besplatnih oklada za Europsko nogometno prvenstvo!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top