Češka vs Turska – Tipovi za klađenje i kvote 26.6.2024

Forma:
D L W W W
  • Volksparkstadion
  • Početak: 26. lipanj 21:00
Forma:
L W L D L
DOMAĆIN 2.50
Remi 3.40
GOST 2.80
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Hamburgu u dvoboju F skupine Euro 2024 turnira snage će međusobno odmjeriti Češka i Turska. Radi se o grupi u kojoj još igraju Portugal i Gruzija. Česima treba trijumf kako bi prošli dalje, dok Turska osigurava drugo mjesto remijem, a mogla bi do osmine finala čak i u slučaju poraza.

Tipovi za klađenje i prognoza

U ovoj utakmici online kladionice u Hrvatskoj daju potpuno jednake izglede za dolazak do pobjede i jednima i drugima.

Mi pak smatramo da Česi imaju veći motiv, a i bolje organizirani kolektiv od svog suparnika. Iako je Hašekova momčad doživjela dva neuspjeha na otvaranju turnira, vjerujemo da će ipak doći na svoje u odlučujućoj utakmici. Zato naši tipovi kladionica započinju preporukom oklade na pobjedu Češke, uz koeficijent 2.50.

Mogla bi to biti zabavna utakmica u kojoj golova neće nedostajati. Zbog toga će neki odigrati i na više od 2.5 gola u ovom okršaju, uz tečaj 1.76, budući da obrane i jednih i drugih pokazuju mnogo slabosti.

Po istoj logici ima smisla i oklada da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, što ide uz kvotu 1.94. Alternativa tome je oklada da gol pada u oba poluvremena, na što možete dobiti koeficijent 1.71.

Ako pak želite prognozirati točan rezultat, kvota je 10.00 na pobjedu Češke rezultatom 2:1. Dobit ćete pak 19.00 ako odigrate na rezultat 3:1. Naravno, u pitanju su oklade koje treba igrati s manjim ulozima.

Što se pak strijelaca tiče, kvota je 2.87 na gol Patrika Schicka, a 3.75 na Adama Hložeka. S druge strane, dobit ćete 3.50 ako odigrate da će zabiti Kerem Aktürkoglu, dok je tečaj 4.33 na pogodak Arde Gülera.

Analiza i statistika

Turska je u posljednje tri utakmice upisala tri pobjede protiv Češke, ali prije toga je dvaput izgubila. Najvažniji međusobni dvoboj dogodio se na Euru 2016. godine, gdje su Turci trijumfirali rezultatom 2:0.

No, Češka je bila bolja na prethodnom Euru, gdje je izbacila Nizozemsku i probila se do četvrtfinala. Ovaj put naišla je na probleme već u grupnoj fazi. Tijesan poraz od Portugala u sudačkoj nadoknadi i mršavi bod protiv Gruzije maksimalno su zakomplicirali život Hašekovoj momčadi.

Turci su pak obavili posao kako treba protiv Gruzije, no izgledali su nemoćno u dvoboju s Portugalcima. Montellina momčad ima velike izglede proći dalje čak i u slučaju poraza, no pokušat će izbjeći taj scenarij i sačuvati drugo mjesto u skupini F.

Prethodni dvoboji:
19.11.22 Turska2:1Češka PRI
21.06.16 Češka0:2Turska EP
10.10.15 Češka0:2Turska EPK
10.10.14 Turska1:2Češka EPK
06.02.13 Turska0:2Češka PRI

Češka nogometna reprezentacija – Ključni igrači

U redovima Češke nije dosad bilo mnogo raspoloženih nogometaša u napadu. Najviše se očekuje od Patrika Schicka, jednog od najboljih igrača prethodnog Europskog prvenstva. Ovaj put još čeka na prvi pogodak koji mogao doći u utakmici u srijedu.

Njegov suigrač iz Bayera Adam Hložek također se nada da će doći na svoje, nakon što mu je nesretno poništen gol prošle subote. U sredini terena pak i dalje dominira Tomaš Souček, a u obrani je najuglednije ime Vladimir Coufal. Bit će potrebna i dobra predstava golmana Jindricha Staneka.

Turska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Turska pod vodstvom Montelle igra bolji nogomet nego u bliskoj prošlosti, no pokazuje određene slabosti u svim linijama. U napadu Baris Yilmaz nikako da nešto napravi pred suparničkim golom, no barem Kerem Aktürkoglu pokazuje sve više potencijala.

U sredini terena pak Hakan Calhanoglu vuče sve konce, a Orkan Kokcu i Arda Güler imaju slobodu ići prema naprijed. Treba još dodati da obranu muče ozljede pa bi napokon zaboravljeni Merih Demiral trebao dobiti priliku. Čeka ga težak posao u ovoj utakmici.

Češka zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Češka i Turska na Euru 2024

Češka je pokazala određeni potencijal u utakmici protiv Portugala pa se izbornik Ivan Hašek i njegovi igrači neće predati sve dok postoji nada za plasman u osminu finala. No, jasno je da ova reprezentacija nema kvalitetu boriti se s najboljima i ne očekujemo da se još dugo zadrži na turniru.

Isto vrijedi i za Tursku. Izbornik Vincenzo Montella solidno je posložio svoj kolektiv, ali fali pokoji vrhunski nogometaš, pogotovo u vršku napada. Zato ne vidimo Turke dalje od osmine finala, čak i ako zadrže drugu poziciju u grupi F.

Kladionica Mozzart dijeli bonus svojim igračima do 400 €, iskoristiv na utakmicama nogometnog Eura!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024