Danska vs Engleska – Tipovi za klađenje i kvote 20.6.2024

Forma:
D W W W D
  • Deutsche Bank Park
  • Početak: 20. lipanj 18:00
Forma:
W L W D L
Danska
Više od 2.5 gola2,20
Engleska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Frankfurtu ovog četvrtka Europsko prvenstvo u nogometu nudi pravu poslasticu, dvoboj Danske i Engleske. Riječ je o dvoboju skupine C, u kojoj još igraju Srbija i Slovenija. Momčad Garetha Southgatea očekuje pobjedu, no Danci su mnogima posljednjih godina bili tvrd orah.

Tipovi za klađenje i prognoza

Prema očekivanjima, svaka hrvatska kladionica proglasila je Englesku favoritom u ovom dvoboju, uz doduše nešto viši tečaj nego što smo navikli.

Mi pak smatramo da se radi o utakmici koja će biti otvorenija od onih viđenih za vikend, na otvaranju skupine C. I jedni i drugi žele popraviti dojam, pogotovo u ofenzivi. Zato naši tipovi za klađenje danas počinju preporukom oklade na više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz koeficijent 2.20.

Engleska obrana bila je čvrsta posljednjih godina, no izgleda oslabljeno na ovom turniru. Zbog toga ima smisla odigrati i okladu oba tima daju gol, na što možete dobiti kvotu 2.10 ovog četvrtka.

Ako ste pak uvjereni u pobjedu favorita, postoje dva načina kako podebljati tečaj. Prvi je oklada da Engleska zabija u oba poluvremena, što ide uz koeficijent 3.00. Dobit ćete pak 2.75 ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako Southgateova momčad povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Kladiti se možete i na kornere. Pa tako možete uzeti 1.90 na okladu na više od 8.5 kornera na utakmici, što definitivno možemo zamisliti u Frankfurtu.

Tu su i oklade na točan rezultat. Izdvajamo pobjedu Engleske rezultatom 2:1, na što ćete dobiti kvotu 9.00. Ako pak odigrate trijumf Engleza rezultatom 0:3, uzet ćete tečaj 13.

Za kraj, tu je i klađenje na strijelce. Kvota je 2.35 da će zabiti Harry Kane, a 3.75 da će se u strijelce upisati Jude Bellingham. S druge strane, dobit ćete 4.75 na Rasmusa Hojlunda, a 7.00 na Christiana Eriksena.

Analiza i statistika

U posljednjih pet međusobnih utakmica Engleska je zabilježila tri pobjede protiv Danske. No, nikad to nije išlo glatko. Southgateova momčad zato ne očekuje da će pregaziti suparnika niti ovaj put.

Engleska reprezentacija nikog nije impresionirala svojim otvaranjem Eura protiv Srbije. Kiksala je i protiv Islanda u prijateljskoj utakmici, što je bila generalna proba za dvoboj s Danskom. Dakle, postoje određene slabosti koje Southgate ne uspijeva sakriti.

S druge strane, Danci nisu uspjeli pobijediti Sloveniju u prethodnoj utakmici, iako su veći dio dvoboja vodili. Poraz bi ih stavio u vrlo nezgodan položaj pa će ga pokušati pod svaku cijenu izbjeći. Na prethodnom Euru ova reprezentacija dogurala je sve do polufinala. No, zatim je razočarala na Svjetskom prvenstvu i čini se da nije više moćna kao što je ne tako davno bila.

Prethodni dvoboji:
07.07.21 Engleska2:1Danska EP
14.10.20 Engleska0:1Danska ULN
08.09.20 Danska0:0Engleska ULN
05.03.14 Engleska1:0Danska PRI
09.02.11 Danska1:2Engleska PRI

Danska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik Kasper Hjulmand gurnuo je u prvi plan Christiana Eriksena. Odlični danski veznjak igra puno ofenzivnije nego u Manchester Unitedu i to se osjetilo u utakmici protiv Slovenije. U središnjici napada pak djeluje Rasmus Højlund, od kojeg se tek očekuje da uštima svoje nišanske sprave.

Važnu ulogu u ofenzivi ima i Jonas Wind, spreman uvijek zagraditi loptu i proigrati suigrače. Obranu pak drže poznati braniči Andreas Christensen i Joachim Andersen, iza kojih je sjajna nogometna sezona. Na golu je i dalje Kasper Schmeichel, ključan već više od desetljeća u svojoj reprezentaciji.

Engleska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Engleska ima momčad vrijednu više od milijardu eura. U napadu središnje mjesto zauzima Harry Kane, a s krila su mu podrška Bukayo Saka i Phil Foden. Vrlo bitan u ofenzivi svakako je još Jude Bellingham.

Sredinu pak drži Declan Rice, a mjesto u veznoj liniji pronašao je i Trent Alexander-Arnold. Obrana pak u kojoj je mjesto našao Marc Guehli više ne djeluje tako nedodirljivo kao prije nekoliko godina.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Danska i Engleska na Euru 2024

Danska nogometna reprezentacija zakomplicirala si je život protiv Slovenije. No, već tri osvojena boda mogu je odvesti dalje. To mogu biti i tri remija. Svejedno, momčad Kaspera Hjulmanda ne oduševljava svojom igrom i ne vidimo je dalje od osmine finala.

Što se Engleske tiče, prema kladionicama je i dalje glavni favorit turnira. Gotovo sigurno ćemo je gledati u nokaut fazi. No, tamo će morati unaprijediti igru u odnosu na viđeno protiv Srbije, jer najbolje reprezentacije Europe definitivno imaju oružja kako zaustaviti trenutnu igru Southgateovih zvijezda.

Kladionica Favbet svojim igračima daje bonus do 700 €, namijenjen utakmicama nogometnog Eura!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024