Engleska vs Slovačka – Tipovi za klađenje i kvote 30.6.2024

Forma:
D D W L W
  • VELTINS-Arena
  • Početak: 30. lipanj 18:00
Forma:
D L W W W
Engleska
Hendikep: F+22.22
Slovačka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Gelsenkirchenu se Europsko prvenstvo 2024 nastavlja utakmicom osmine finala između Engleske i Slovačke. Radi se o okršaju prvoplasirane momčadi skupine C i trećeplasirane u grupi E. Southgateova momčad u ulozi je izrazitog favorita, no Slovaci su već jednu senzaciju kreirali na ovom turniru.

Tipovi za klađenje i prognoza

Prema očekivanjima, sportske kladionice u ovom dvoboju vide Englesku kao izglednog pobjednika, a kvota na jedinicu je takvu da se zapravo i ne isplati odigrati.

Mi pak vjerujemo da će Engleska na otvaranju grupne faze ipak pokazati poboljšanu verziju svoje igre. Slovačka je dobro organizirana i može se neko vrijeme uspješno braniti. No, jednom kad primi gol sve to pada u vodu. Zato naši tipovi za klađenje danas kreću preporukom oklade na hendikep F+2 iliti -1.5 na Englesku, uz koeficijent 2.22.

Postoje još dva načina kako podebljati tečaj na Southgateovu momčad. Prva opcija je oklada na pobjedu Engleske bez primljenog gola, uz tečaj 1.90, dok ćete dobiti 2.20 ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Englezi povedu u prvih 45 minuta i izdrže do kraja.

Ima svakako smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što ćete dobiti tečaj 2.10. Naime, Engleska će polako lomiti svog protivnika ove nedjelje.

Što se oklada na točan rezultat tiče, dobit ćete 6.00 ako odigrate pobjedu Engleske rezultatom 2:0. Kvota je pak 9.00 ako odigrate na rezultat 3:0.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce. Koeficijent je 2.10 da će zabiti Harry Kane u osmini finala, dok ćete uzeti 3.50 ako tipujete na Judea Bellinghama. S druge strane, kvota je 8.00 na Roberta Boženika, koliko ćete dobiti i ako odigrate na Lukaša Haraslina.

Analiza i statistika

Engleska ima četiri pobjede u posljednjih pet utakmica protiv Slovačke. No, na Europskom prvenstvu 2016. godine odigrala je bez golova protiv ovog suparnika.

Englezi na sličan način igraju i ovog ljeta. O tome svjedoči remi 0:0 protiv Slovenije, što je bilo dovoljno da Southgateova momčad osigura prvo mjesto u grupi C. Međutim, morat će značajno poboljšati igru ako se želi zadržati na turniru do samog kraja.

Slovaci će pak ostati u sjećanju zbog velike pobjede protiv Belgije na ovom Euru. Kasnije su si zakomplicirali život u utakmicama s Ukrajinom i Rumunjskom, ali su ipak prošli dalje. Potpuno rasterećeni nastavljaju natjecanje, željni kreirati još jedno veliko iznenađenje na europskoj nogometnoj smotri.

Prethodni dvoboji:
04.09.17 Engleska2:1Slovačka SPK
04.09.16 Slovačka0:1Engleska SPK
20.06.16 Slovačka0:0Engleska EP
28.03.09 Engleska4:0Slovačka PRI
11.06.03 Engleska2:1Slovačka EPK

Engleska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Engleska se nada da bi u ovoj utakmici mogao proraditi Harry Kane. Napadač Bayerna bio je ozlijeđen uoči turnira, no tvrdi da je potpuno spreman napraviti razliku u nokaut fazi. Podrška s krilnih pozicija trebali bi mu biti Bukayo Saka i Phil Foden, dok će se u napad redovito ubacivati i Jude Bellingham.

U sredini pak terena glavnu riječ vodi Declan Rice, dok se na bokovima očekuju nastupi Kierana Trippiera i Kylea Walkera. Na golu Jordan Pickford nije imao previše posla dosad na turniru, no ove nedjelje sigurno će trebati skinuti barem jednu ili dvije lopte.

Slovačka nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Slovačka pod izbornikom Calzonom igra organizirani nogomet i mnogo trči, no nema velike zvijezde u svojoj ofenzivi. Robert Boženik i Lukaš Haraslin pokušat će nešto napraviti pred engleskim golom, a prema naprijed će se ubacivati i Ondrej Duda.

U veznoj liniji pak glavnu ulogu igra Stanislav Lobotka iz Napolija, dok je u obrani i dalje najvažniji čovjek Milan Škriniar. Martin Dubravka se pak dokazao na golu Newcastlea ove sezone i nada se da bi upravo on mogao biti čovjek odluke u eventualnom raspucavanju penala na kraju utakmice.

Slovačka ne daje gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Engleska i Slovačka na Euru 2024

Englesku pod Garethom Southgateom kladionice su proglasile glavnim favoritom Eura. No, zasad to svojom igrom nije potvrdila. No, nokaut faza je potpuno druga priča. Potencijalni suparnici na putu do finala definitivno izgledaju pobjedivi. Moguće je da će Englezi drugi Euro u nizu doći na korak do titule.

Što se Slovačke tiče, Francesco Calzona i njegovi igrači mogu biti zadovoljni što su izborili svoje mjesto u osmini finala. Ova reprezentacija definitivno nema kvalitete za više od toga. Iznenađenja su uvijek moguća, no očekujemo oproštaj Slovaka od Europskog prvenstva već u nedjelju.

Kladionica 20bet daje svojim igračima besplatne oklade u vrijednosti do 1000 €, iskoristive uz nogometni Euro!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024