Engleska vs Slovenija – Tipovi za klađenje i kvote 25.6.2024

Forma:
D W L W D
  • RheinEnergieSTADION
  • Početak: 25. lipanj 21:00
Forma:
D D D W W
Engleska
Poluvrijeme/kraj: 1/12.05
Slovenija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U utorak u Kölnu Europsko prvenstvo donosi rasplet u skupini C, u kojoj međusobno igraju Engleska i Slovenija. U pitanju je grupa u kojoj još nastupaju Srbija i Danska. Englezi će u ovoj utakmici pokušati pobjedom osigurati prvo mjesto uoči osmine finala, dok Slovenci moraju izbjeći poraz kako bi se dokopali nokaut faze natjecanja.

Tipovi za klađenje i prognoza

Prema očekivanjima, svaka hrvatska kladionica u ovoj utakmici vidi Englesku kao izrazitog favorita. Kvote su takve da se pretjerano ne isplati igrati čistu jedinicu.

No, mi smatramo da će se Englezi zaista uozbiljiti nakon posrtaja protiv Danske. Southgateova momčad možda ne izgleda impresivno na terenu, ali i dalje je krcata kvalitetom. Vjerujemo da će to doći do izražaja rano u utakmici. Zato naši savjeti za sportsko klađenje kreću preporukom oklade poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 2.05. To postaje dobitno ako Engleska povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Postoje još dva načina kako podebljati kvotu na favorita. Pa tako možete igrati na pobjedu Engleske bez primljenog gola, uz tečaj 2.00, dok je kvota 2.11 ako odigrate na hendikep F+2 iliti -1.5 na Englesku. To donosi dobitak ako Southgateova družina pobijedi s dva ili više razlike.

Ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz kvotu 2.09. Naime, utakmica bi se trebala rasplamsati u svojoj završnici.

Ako se pak kladite na točan rezultat, vrijedi uočiti kvotu 6.00 na pobjedu Engleske rezultatom 2:0. Dobit ćete još više na rezultat 3:0, koeficijent 8.50.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce. Pa ćete tako dobiti 1.95 na pogodak Harryja Kanea, dok je kvota 3.25 ako tipujete na Judea Bellinghama. S druge strane, tečaj je 5.50 na gol Benjamina Šeška, a 6.50 ako odigrate da će poentirati Andraž Šporar.

Analiza i statistika

U posljednjih desetljeće i pol Engleska i Slovenija međusobno su igrale pet puta. Englezi su ostvarili četiri pobjede, a jedini pozitivan rezultat za naše susjede bio je remi 0:0 u kvalifikacijama za SP u Rusiji.

Doduše, Englezi pokazuju slabosti na ovom Euru. Nikog nisu impresionirali na otvaranju protiv Srbije, a fizički su prilično pali u završnici dvoboja protiv Danske. Ipak, radi se o momčadi krcatoj kvalitetom od koje tek očekujemo ono najbolje u nastavku turnira.

Što se Slovenije tiče, Kekova momčad može žaliti za primljenim golom u sudačkoj nadoknadi protiv Srbije. Tako je ostala bez pobjede koja bi je odvela dalje. Sada se morati vaditi protiv Engleske, što nije nimalo jednostavna misija.

Prethodni dvoboji:
05.10.17 Engleska1:0Slovenija SPK
11.10.16 Slovenija0:0Engleska SPK
14.06.15 Slovenija2:3Engleska EPK
15.11.14 Engleska3:1Slovenija EPK
23.06.10 Slovenija0:1Engleska SP

Engleska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik Southgate vjerojatno neće mnogo kalkulirati sa sastavom u ovom susretu. Harry Kane bit će središnja figura u napadu, dok će mu podršku s desnog krila davati Bukayo Saka. Svoju idealnu poziciju još traži Phil Foden, dok Jude Bellingham dolazi iz drugog plana i traži svoj drugi pogodak na turniru.

Što se sredine tiče, moguće je da Trent Alexander-Arnold više neće biti dio vezne linije. Englezi imaju različita alternativna rješenja na klupi, uključujući Connora Gallaghera. U obrani pak Marc Guéhi zasad igra solidno na poziciji stopera, a Kieran Trippier i Kyle Walker predstavljaju vrlo moćan bekovski par.

Slovenska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Slovenija pod Kekom još ne zna za poraz na ovom Euru. No, njezini napadači zasad nisu uspjeli zabiti. Više smo očekivali od Benjamina Šeška koji će se pokušati iskupiti protiv Engleske. Andraž Šporar također se nada svojem velikom trenutku u ovoj utakmici.

Što se ostalih tiče, Žan Karničnik se pokazao kao branič koji može napraviti razliku prema naprijed, a bivši HNL-ovci Petar Stojanović i Jan Mlakar također odrađuju solidan posao na krilima. Jan Oblak pak brani najbolje što može, no pitanje je hoće li to biti dovoljno protiv Engleske.

Slovenija ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Engleska i Slovenija na Euru 2024

Engleska sve osim osvajanja titule smatrala bi svojim neuspjehom. Zato su izbornik Gareth Southgate i njegovi igrači zapravo pod velikim pritiskom. Kladionice ih smatraju jednim od glavnih favorita na Euru. No, Englezi tek moraju potvrditi na travnjaku da su spremni za najviše domete.

Što se Slovenije tiče, ona je svoje najbolje prilike za prolazak u osminu finala propustila. No, dva remija protiv Danske i Srbije mogu zadovoljiti Matjaža Keka. Ako bi Slovenci i treći put remizirali, prošli bi dalje. No, ako i prođu u osmini finala teško da mogu nekog iznenaditi.

Kladionica bet365 daje 50 € bonusa svojim igračima i pregršt besplatnih oklada za nogometni Euro!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top