Engleska vs Švicarska – Tipovi za klađenje i kvote 6.7.2024

Forma:
D D D W L
  • Merkur Spielarena
  • Početak: 06. srpanj 18:00
Forma:
W D D W D
Engleska
Prvo poluvrijeme: X1.95
Švicarska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Düsseldorfu Europsko prvenstvo 2024 nastavlja sa svojim četvrtfinalnim dvobojima ove subote. Snage će odmjeriti Engleska i Švicarska, dvije reprezentacije koje vjeruju da imaju što je potrebno za ulazak među 4 najbolje momčadi Europe. Southgateova reprezentacija u ulozi je favorita, no čeka je iznimno teška utakmica.

Tipovi za klađenje i prognoza

Unatoč slabom izdanju u utakmici protiv Slovačke, online kladionice vide Englesku kao favorita u Düsseldorfu.

Mi pak nismo u to sigurni, ali vjerujemo da nas čeka prava rovovska bitka, pogotovo u uvodnom dijelu utakmice. I jedni i drugi više će paziti na vlastiti gol, nego jurišati prema naprijed. Zato naši tipovi za klađenje danas preporučuju okladu prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, na što možete dobiti koeficijent 1.95.

Po istoj logici ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.16. Ako se pak odlučite tipovati da odluka na kraju pada nakon raspucavanja penala, ulovit ćete kvotu 4.60.

Oni koji preferiraju kombinacijske oklade mogu uloviti tečaj 2.22, ako se odluče odigrati dvoznak X2 na Švicarsku i manje od 2.5 gola u regularnom dijelu utakmice.

Što se klađenja na točan rezultat tiče, dobit ćete 5.50 ako odigrate na rezultat 1:1. Tečaj je 6.33 na rezultat 0:0, a 8.00 na pobjedu Švicarske rezultatom 0:1. Tu je i pobjeda Engleske rezultatom 1:0, uz tečaj 5.75.

Kladiti se možete i na strijelce. Kvota je 2.87 na Harryja Kanea, a 4.75 da će zabiti Jude Bellingham. Dobit ćete pak 4.75 na Breela Embola, a čak 7.50 ako odigrate da će poentirati Dan Ndoye.

Analiza i statistika

Engleska ima pozitivna iskustva u dvobojima sa Švicarskom u posljednjih deset godina. Pobijedila je pet puta i primila samo jedan pogodak.

No, na ovom Euru Englezi djeluju ranjivi. Pokazale su to utakmice u skupini protiv Danske i Slovenije, u kojima Southgateova momčad nije dominirala. U osmini finala pak protiv Slovačke minuta i pol dijelila je englesku reprezentaciju od ispadanja pa će dvoboj ove subote zapravo pokazati koliko uopće vrijedi ova razvikana selekcija.

Što se Švicaraca tiče, oni su definitivno najugodnije iznenađenje na turniru. Odlično su otvorili natjecanje pobjedom protiv Mađarske, a u dvoboju s Nijemcima ostali su bez trijumfa tek u sudačkoj nadoknadi. To su popravili u osmini finala protiv Italije, kada su u potpunosti dominirali. Definitivno imaju moć ravnopravno igrati protiv svakog na Europskom prvenstvu.

Prethodni dvoboji:
26.03.22 Engleska2:1Švicarska PRI
09.06.19 Švicarska0:1Engleska ULN
11.09.18 Engleska1:0Švicarska PRI
08.09.15 Engleska2:0Švicarska EPK
08.09.14 Švicarska0:2Engleska EPK

Engleska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Engleski izbornik Southgate vjeruje u momčad koju je složio uoči turnira. Središnja figura je Jude Bellingham, strijelac gola škaricama koji je spasio Englesku u osmini finala. On odrađuje mnogo posla u veznoj liniji, ali se i pridodaje napadu i pokušava zabiti iz drugog plana.

Harry Kane zasad je postigao dva gola na turniru, no svejedno kao da nije u svojoj najboljoj formi. Od Bukaya Sake pak nismo mnogo vidjeli, a ni od Phila Fodena. Declan Rice mnogo radi za momčad u sredini terena, a bekovi Kieran Trippier i Kyle Walker morat će pokazati više u završnici turnira. U ovoj utakmici posla bi mogao imati i Jordan Pickford na golu.

Švicarska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Švicarci nemaju mnogo zvijezda u svojim redovima, ali igraju odličan nogomet. U napadu izbornik Yakin računa na Breela Embola, strijelca brojnih švicarskih golova posljednjih godina. Tu su još igrači Bologne, Dan Ndoye i Michel Aebischer koji su se pokazali vrlo opasni u ofenzivi.

Ključna figura u sredini terena je pak čvrsti Granit Xhaka, dok je Remo Freuler pokazao da se zna u pravom trenutku ubaciti u napad. Obrana Švicarske također je respektabilna. U njoj vladaju Manuel Akanji i Fabian Schär. Što i prođe, Yan Sommer među vratnicama najčešće bez problema ukroti.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Engleska i Švicarska na Euru 2024

Englesku su mnogi vidjeli kao glavnog favorita natjecanja uoči početka turnira. No, Gareth Southgate nije dobro posložio svoje zvijezde pa su Englezi već trebali ispasti od Slovačke. Ako se nešto drastično ne promijeni, teško da ova reprezentacija može do titule prvaka Europe.

S druge strane, Švicarci su drugi Euro u nizu dogurali do četvrtfinala. Ovaj put pak imaju reprezentaciju koja zaista igra odlično pa ne bi bilo potpuno iznenađenje da se Murat Yakin i njegovi dečki još malo zadrže u Njemačkoj. Pitanje je samo mogu li nastaviti igrati u visokom tempu, u kakvom su dosad igrali.

Kladionica bet365 daje igračima bonus od 50 € i pregršt besplatnih oklada, iskoristivih na utakmicama nogometnog Eura!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024