Francuska vs Belgija – Tipovi za klađenje i kvote 1.7.2024

Forma:
D D W D W
  • Merkur Spielarena
  • Početak: 01. srpanj 18:00
Forma:
D W L W W
DOMAĆIN 1.90
Remi 3.20
GOST 4.50
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Düsseldorfu ovog ponedjeljka Europsko prvenstvo pripremilo nam je pravu nogometnu poslasticu, jer međusobno igraju Francuska i Belgija. Radi se o okršaju drugoplasiranih momčad iz skupina D i E. Bit će to i repriza važne utakmice sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, za koju bi se Belgijci rado voljeli revanširati.

Tipovi za klađenje i prognoza

Kao što se moglo i očekivati, najbolje kladionice proglasile su Francusku favoritom u ovom dvoboju. No, kvota na jedinicu sasvim je pristojna.

Iako Deschampsova reprezentacija dosad nikog nije oduševila, mi smatramo da ima puno više potencijala od svog suparnika. Francuzi su se samo zagrijavali u grupnoj fazi i sada počinju ozbiljno igrati. Zato kad su u pitanju tipovi kladionica naša prva preporuka mora biti oklada na pobjedu Francuske u regularnom dijelu utakmice, uz koeficijent 1.90.

Moguće je i dodatno podebljati kvotu na favorita. Pa ćete tako dobiti 2.75 ako odigrate na pobjedu Francuske bez primljenog gola, dok je tečaj 3.10 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Deschampsova momčad povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Zanimljivo djeluje i oklada na dosuđen penal, uz tečaj 3.04, što je uvijek moguće u ovakvim utakmicama na ispadanje. Na autogol je pak tečaj 9.90, iako smo ih vidjeli već pregršt na ovom prvenstvu.

Što se klađenja na točan rezultat tiče, tečaj je 8.50 na pobjedu Francuske rezultatom 2:0, dok ćete dobiti 6.00 ako odigrate na rezultat 1:0.

Za kraj, tu je i klađenje na strijelce. Kvota je 2.50 da će zabiti Kylian Mbappé, a dobit ćete 3.75 ako tipujete na Marcusa Thurama. S druge strane, tečaj je 3.75 na Romelua Lukakua, dok ćete uzeti 5.50 ako odigrate na Kevina de Bruynea.

Analiza i statistika

Francuska i Belgija mnogo su puta međusobno igrale, a najvažnija utakmica dogodila se 2018. godine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, kada je Deschampsova momčad trijumfirala i zatim otišla do titule.

Ovaj put se Francuzi nisu proslavili u utakmicama protiv Nizozemske i Poljske, u kojima su ostali bez pobjede. No, zna se da ova reprezentacija počinje ozbiljno igrati tek kad krene nokaut faza natjecanja. Ipak, sjetimo se i prošlog Eura, kada se Francuska u osmini finala oprostila od turnira u dvoboju sa Švicarskom.

Belgija je pak izgledala slabo protiv Slovačke i neuvjerljivo protiv Ukrajine. No, na prošlom SP-u je ispala u skupini pa je prolazak dalje ipak korak naprijed za ovu družinu. Kako god, ovog ponedjeljka ćemo napokon vidjeti imaju li Belgijci potencijal igrati ravnopravno s najboljima ili je njihov visok plasman na Fifinoj ljestvici ipak nerealan.

Prethodni dvoboji:
07.10.21 Belgija2:3Francuska ULN
10.07.18 Francuska1:0Belgija SP
07.06.15 Francuska3:4Belgija PRI
14.08.13 Belgija0:0Francuska PRI
15.11.11 Francuska0:0Belgija PRI

Francuska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Nakon što mu je slomljen nos u prvoj utakmici, Kylian Mbappé pokazao je protiv Poljske da može i dalje igrati vrhunski nogomet. Bit će najveća opasnost za suparnika u ovoj utakmici. Na Deschampsu je pak odluka koga mu pridodati u napadu.

Marcus Thuram i Ousmane Dembele trebali bi također biti dio francuske ofenzive, a Antoine Griezmann će ponovo odrađivati mnogo posla prema naprijed, ali i prema nazad. Važan bi mogao biti i ofenzivni bek Theo Hernandez, a ugodno iznenađenje svakako je N’Golo Kante koji i dalje odrađuje sjajan posao u sredini terena, iako već neko vrijeme igra u Saudijskoj Arabiji.

Belgija nogometna reprezentacija – Ključni igrači

U igri Belgije ključna figura svakako je Kevin de Bruyne. Veznjak Manchester Cityja povezuje svoje suigrače u ofenzivi, a može i vlastitim udarcima zaprijetiti suparničkom golu. Izbornik Tedesco nada se pak da bi Romelu Lukaku napokon mogao proraditi u ovom dvoboju. Još čeka na prvi gol na turniru.

Belgijska reprezentacija na krilnim pozicijama ima Jeremyja Dokua i Leandra Trossarda, a tu su i alternativna rješenja, Yohan Bakayoko i Dodi Lukebakio. Što se pak obrane tiče, u njoj i dalje sudjeluje iskusni Jan Vertonghen, a među vratnicama sasvim solidan posao određuje Koen Casteels.

Francuska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Francuska i Belgija na Euru 2024

Francuska je već čitavo desetljeće na svakom velikom natjecanju u krugu najvećih favorita. Ovaj put momčad Didiera Deschampsa nije odradila posao u grupi kako treba pa je čeka najteži mogući put prema finalu. No, radi se o dokazano pobjedničkoj reprezentaciji koja može daleko, bez obzira s kim igrala.

Što se Belgije tiče, izbornik Domenico Tedesco ne može biti zadovoljan kako je momčad dosad igrala na Euru. Pobjeda protiv Francuske svakako bi to sve promijenila. No, čak i ako se dogodi ne vidimo ovu reprezentaciju među kandidatima za osvajanje naslova prvaka.

Kladionica Germania daje bonus svojim igračima do 1000 €, iskoristiv na Europskom nogometnom prvenstvu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024