Francuska vs Poljska – Tipovi za klađenje i kvote 25.6.2024

Forma:
D W D W W
  • Signal Iduna Park
  • Početak: 25. lipanj 18:00
Forma:
L L W W D
Francuska
Oba daju gol: Ne1.74
Poljska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U utorak u Dortmundu Europsko prvenstvo u nogometu donosi rasplet u skupini D, u kojoj međusobno igraju Poljska i Francuska. Radi se o grupi u kojoj još nastupaju Austrija i Nizozemska. Francuzi se nadaju da bi pobjedom mogli osigurati prvu poziciju, dok Poljacima još samo uvjerljiv trijumf može pomoći da izbjegnu zadnje mjesto.

Tipovi za klađenje i prognoza

Što zbog ugleda, što zbog kvalitete igračkog kadra, najbolje kladionice u ovoj utakmici vide Francusku kao velikog favorita. To se osjeća na kvoti na jedinici koja je prilično niska.

Mi pak očekujemo još jednu vrlo čvrstu utakmicu francuske reprezentacije. Deschampsova momčad maksimalno će smanjiti prostor suparniku i pokušati profitirati iz toga. Francuzi bi ponovo mogli više paziti na vlastiti gol, nego jurišati prema suparničkom. Zato naši tipovi za klađenje započinju preporukom oklade oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.74. To postaje dobitno ako barem jedan golman sačuva svoju mrežu.

U slučaju da vjerujete kako Francuzi predstavljaju klasu za sebe u ovoj utakmici, postoje dva načina kako podebljati tečaj na favorita. Prva opcija je oklada na pobjedu Francuske bez primljenog pogotka, uz kvotu 2.10, dok ćete dobiti 1.95 ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To donosi dobitak ako viceprvak svijeta povede u prvom dijelu i zadrži prednost do samog kraja.

Zanimljivo djeluje i oklada na dosuđen penal, uz koeficijent 2.50, što se nerijetko događa u utakmicama u kojima igra Francuska. Na autogol je pak kvota 7.90, već viđen pregršt puta na ovom Euru.

Neki će igrati i na točan rezultat. Pa ćete dobiti tečaj 7.50 na pobjedu Francuske rezultatom 1:0, dok je kvota 7.00 ako odigrate rezultat 2:0.

Spomenimo na kraju i oklade na strijelce. Kvota je 2.75 na Marcusa Thurama, a 2.87 ako tipujete na Antoinea Griezmanna. S druge strane, dobit ćete 3.60 na pogodak Roberta Lewandowskog, najizglednijeg poljskog strijelca.

Analiza i statistika

Francuska ima tri pobjede i dva remija u posljednjih pet utakmica protiv Poljske. Posljednju su ove dvije reprezentacije igrale na Svjetskom prvenstvu u Kataru, kada je Deschampsova momčad s 3:1 prošla dalje u osmini finala.

Francuzi se nadaju uspjehu i na ovom Euru. Podsjetimo, na prethodnom su ispali već u prvoj rundi nokaut faze, u čudnoj utakmici protiv Švicarske. Remi s Nizozemskom u prethodnom kolu pokazao je da ova momčad ima svoje slabosti, no bit će je izuzetno teško izbaciti iz natjecanja u ključnim utakmicama na turniru.

S druge strane, Poljska je već stigla izgubiti od Nizozemske i Austrije. Probierz i njegovi igrači nisu oduševili ničim u svojoj igri i samo ih još čudo može odvesti u osminu finala.

Prethodni dvoboji:
05.10.17 Engleska1:0Slovenija SPK
11.10.16 Slovenija0:0Engleska SPK
14.06.15 Slovenija2:3Engleska EPK
15.11.14 Engleska3:1Slovenija EPK
23.06.10 Slovenija0:1Engleska SP

Francuska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

U redovima Francuske Kylian Mbappé još se oporavlja od slomljenog nosa. Pitanje je hoće li ga Deschamps uopće koristiti u ovoj utakmici. Marcus Thuram će pokušati iskoristiti dobiveni prostor i napokon zabiti. Više slobode u igri dobit će i Antoine Griezmann.

U sredini terena pak iznenađujuće dobro igra N’Golo Kante, za razliku od svih ostalih koji su sezonu proveli u Saudijskoj Arabiji. Obrana pak predvođena Williamom Salibom još nije primila gol. Zasluge pripadaju i vrlo dobrom Mikeu Maignanu na golu.

Poljska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Poljska ima problema s ozljedama i to se osjeća na ovom turniru. Robert Lewandowski je propustio prvu utakmicu, no zaigrao je protiv Austrije. Pokušat će dati sve od sebe i protiv Francuske, no nije u nekoj formi.

Alternativa mu je Adam Bulka, strijelac protiv Nizozemske. Nicola Zalewski pak djeluje solidno na krilu, a od Piotra Zielinskog se očekivalo više. Wojciech Szczesny na golu brani u svom stilu, no nije to bilo dovoljno u prethodnim utakmicama.

Poljska ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Francuska i Poljska na Euru 2024

Francuska pod Didierom Deschampsom definitivno ima potencijal daleko dogurati na Euru u Njemačkoj. Ozljeda Kyliana Mbappéa malo joj je poremetila planove, no brzonogi krilni napadač trebao bi biti spreman za nokaut fazu. Tamo Francuzi sigurno spadaju među glavne favorite za osvajanje titule.

Poljska s druge strane već polako pakira kofere. Izbornik Michal Probierz nije uspio sa svojim igračima ostvariti uspjeh u zahtjevnoj skupini D i polako se već okreće Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

Kladionica Mozzart dijeli bonus do 400 € novim korisnicima, iskoristiv uz nogometni Euro!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top