Gruzija vs Češka – Tipovi za klađenje i kvote 22.6.2024

Forma:
L W D W L
  • Volksparkstadion
  • Početak: 22. lipanj 15:00
Forma:
L W W W W
Gruzija
Oba daju gol: Ne1.92
Češka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove subote Europsko prvenstvo u nogometu započinje dvobojem između Gruzije i Češke u Hamburgu. Radi se o utakmici skupine F, u kojoj još igraju Portugal i Turska. I jedni i drugi doživjeli su poraz na otvaranju turnira pa im je nužna pobjeda, kako bi povećali izglede za prolazak u osminu finala.

Tipovi za klađenje i prognoza

Što zbog iskustva na velikim natjecanjima, što zbog kvalitete igrača, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Češku jasnim favoritom u ovom dvoboju.

Mi pak smatramo da će Gruzijci igrati izuzetno čvrsto i neće biti lako probiti njihov blok. Na drugoj pak strani terena pokušat će ugroziti suparnika kontrama, no Česi bi to trebali znati zaustaviti. Dakle, čeka nas šahovska partija pa naši besplatni nogometni tipovi kreću preporukom oklade oba tima NE daju gol, uz kvotu 1.92. To postaje dobitno ako barem jedan golman sačuva svoju mrežu.

Zanimljivo svakako djeluje i oklada da gol NE pada u oba poluvremena, uz koeficijent 2.02. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.09.

Naravno, dio igrača odlučit će se i za klađenje na manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti koeficijent 1.90. Neki će otići još korak daje i uplatiti da Gruzija ne zabija gol, uz tečaj 2.30.

Što se klađenja na točan rezultat tiče, dobit ćete 7.50 ako tipujete na pobjedu Češke rezultatom 0:1. Kvota je pak 8.50 ako odigrate na rezultat 0:2, a čak 10.00 ako se odlučite igrati na rezultat 0:0.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce. Pa ćete tako dobiti 2.75 na gol Patrika Schicka, a 3.25 ako se odlučite za Jana Kuchtu. S druge strane, tečaj je 3.75 na pogodak Hviče Kvarachelije, a 4.33 ako odigrate da će zabiti Georges Mikautadze.

Analiza i statistika

Baš kao Hrvatska i Albanija, ove dvije reprezentacije nikad dosad još nisu igrale, čak ni prijateljske utakmice. Razlog je prije svega to što Gruzija po prvi put nastupa na velikom reprezentativnom natjecanju.

Češka pak ima titulu 1976. godine u sklopu Čehoslovačke, kao i finale 1996. godine, u kojem je tijesno izgubila zlatnim golom od Njemačke. Ova pak generacija nizala je pobjede u 2024. godini, ali protiv slabijih suparnika. Na otvaranju Eura Češka je bila blizu osvojenom bodu protiv Portugala, no primila je pogodak u sudačkoj nadoknadi.

Gruzijci su pak iznenadili Grčku u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i otišli na kontinentalnu smotru. Na otvaranju turnira bili su solidni protiv Turske, ali nedovoljno konkretni kako bi izbjegli poraz.

Prethodni dvoboji:
Gruzija-nikad dosad igrali-Češka

Gruzijska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik Sagnol igru svoje selekcije bazira na kvaliteti Hviče Kvarachelije, najveće zvijezde gruzijske reprezentacije. Krilni napadač Napolija možda nije u fantastičnoj formi u 2024. godini, no svojim potezima definitivno može napraviti probleme Česima.

Veliki potencijal pokazuje i napadač Metza Georges Mikautadze, vrlo opasan protiv Turske prije nekoliko dana. Treća važna karika ove reprezentacije svakako je golman Giorgi Mamardashvili, cijenjen u španjolskoj La Ligi. Imao je mnogo posla na otvaranju Eura, imat će i u ovoj utakmici. Ostatak pak momčadi zadužen je za organiziranu igru u obrani i provođenje tranzicije prema napadu.

Češka nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Češke zvijezde nisu došle do izražaja protiv Portugala, ali trebale bi imati više prostora u ovoj utakmici. U napadu je prvo ime Patrik Schick. Ofenzivac Bayera iz Leverkusena igrao je fantastično na prethodnom Euru i namjerava još jednom povesti svoje suigrače u nokaut fazu.

U sredini pak terena vrijedi izdvojiti Tomaša Součeka, iza kojeg je solidna sezona u Premiershipu. Isto vrijedi i za Vladimira Coufala, dok golman Jindrich Stanek djeluje kao da je u dobroj formi na ovom turniru. No, trebat će i pomoć svojih suigrača kako ne bi došlo do iznenađenja u ovoj utakmici.

Gruzija ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Gruzija i Češka na Euru 2024

Dolaskom na Euro izbornik Willy Sagnol izvukao je apsolutni maksimum iz ove gruzijske generacije. Radi se o momčadi koja ima previše skromnih igrača u svojim redovima i stručnjaci je smatraju najslabijom na turniru. Bila bi senzacija da se dokopa nokaut faze.

Što se Češke tiče, Ivan Hašek i njegovi igrači ipak imaju znatno više potencijala. Uostalom, ova reprezentacija igrala je u četvrtfinalu prethodnog Europskog prvenstva, na kojem je namučila i Hrvatsku u grupnoj fazi. Vjerujemo da može proći dalje iz skupine F, no neće biti lako ponoviti uspjeh od prije tri godine.

U kladionici Rabona skupljanjem sličica nogometaša možete osvojiti do 2000 €, što je iskoristivo za klađenje na Europsko prvenstvo!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top