Gruzija vs Portugal – Tipovi za klađenje i kvote 26.6.2024

Forma:
D L W D W
  • VELTINS-Arena
  • Početak: 26. lipanj 21:00
Forma:
W W W L W
Gruzija
Poluvrijeme/kraj: 2/22.05
Portugal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Gelsenkirchenu Europsko prvenstvo 2024 završava svoju grupnu fazu, dvobojem Gruzije i Portugala. U pitanju je utakmica skupine F, u kojoj još igraju Češka i Turska. Gruzijci traže trijumf koji bi im donio prolazak dalje, a Portugalu je već bod dovoljan da matematički osigura prvo mjesto.

Tipovi za klađenje i prognoza

Kao što smo mogli i očekivati, najbolje online kladionice u ovoj utakmici vide Portugal kao izrazitog favorita za dolazak do pobjede.

Mi se s tim slažemo. Istina je da Portugalcima ne treba trijumf u ovom susretu i da će izbornik vjerojatno odmarati neke od svojih zvijezda. Međutim, Martinez ima klupu krcatu zvijezdama, željnima dokazivanja. Zato naši tipovi za klađenje započinju preporukom oklade poluvrijeme/kraj 2/2, uz tečaj 2.05. To postaje dobitno ako Portugal povede u prvih 45 minuta i zadrži prednost do samog kraja.

Ako ste uvjereni u razliku u klasi, postoje još dva načina kako podebljati tečaj na favorita. Prva mogućnost je oklada da Portugal zabija gol u oba poluvremena, uz koeficijent 2.00, dok ćete dobiti 2.04 na okladi hendikep F+2 iliti -1.5 na Portugal. To donosi dobitak ako Portugalci pobijede s najmanje dva razlike.

Zanimljivo djeluju i kombinacijske oklade. Izdvajamo okladu na pobjedu Portugala uz više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz kvotu 1.90.

Ako se pak odlučite kladiti na točan rezultat, čeka vas tečaj 10.00 na pobjedu Portugala rezultatom 0:3. Kvota je pak 12.00 ako tipujete na rezultat 1:3. No, radi se tipu oklade koji bi mogao otići u mnogim različitim smjerovima pa je igrajte s manjim ulogom.

Što se pak strijelaca tiče, kvota je 2.40 da će zabiti Diogo Jota, a 2.70 ako tipujete da će poentirati Joao Felix. S druge strane, tečaj je 3.75 na Hviču Kvaracheliju, a 4.75 da će strijelac biti Georges Mikautadze.

Analiza i statistika

Portugal i Gruzija dosad su međusobno igrali tek jednom, u prijateljskoj utakmici 2008. godine. Portugalci su trijumfirali rezultatom 2:0, a nešto slično očekuje se i ove srijede.

Momčad koju vodi izbornik Martinez imala je doduše problema na otvaranju turnira protiv Češke. Do pobjede je stigla tek u sudačkoj nadoknadi. No, protiv Turske je sve išlo glatko pa će Portugal s prvog mjesta iz skupine F nastaviti natjecanje u osmini finala.

Gruzija je pak skupo prodala kožu u svojim prethodnim dvobojima. Dugo se dobro držala protiv Turske i na kraju pala tek u završnici. Protiv Češke je Sagnolova družina vodila i na kraju zasluženo osvojila bod. Tako se dovela u situaciju da bi joj podvig protiv Portugala u Gelsenkirchenu donio senzacionalan proboj među 16 najboljih reprezentacija Europe.

Prethodni dvoboji:
31.05.08 Portugal2:0Gruzija PRI

Gruzijska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Gruzija na ovom Euru izvlači maksimum od igrača koje izbornik Sagnol ima na raspolaganju. Najveća zvijezda je krilni napadač Hviča Kvarachelia, međutim još se opasniji pred suparničkim golom pokazao napadač Metza Georges Mikautadze.

Ipak, ključna figura zasad je definitivno bio golman Giorgi Mamardashvili. Mladi 23-godišnji talent iz španjolske Valencije pokazao je da može skinuti pregršt lopti tijekom 90 minuta utakmice. Najveći izazov dosad čeka ga ove srijede protiv moćnog Portugala.

Turska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Portugal će zasigurno nešto mijenjati u ovom susretu, nakon dvije pobjede koje su ga lansirale na vrh grupe F. Izbornik Martinez trebao bi dati priliku Diogu Joti, krilnom napadaču Liverpoola kojeg smo očekivali u prvom sastavu, no pao je u drugi plan.

Goncalo Ramos također se nada minutaži u ovoj utakmici, a tu je i Joao Felix koji nije mnogo igrao dosad na Euru. Što se Cristiana Ronalda tiče, on ima 39 godina i bilo bi mu pametno odmoriti se u ovoj utakmici. No, poznat je po nabijanju statistika pa nas ne bi začudilo da nagovori izbornika da ga pusti da igra protiv Gruzije.

Portugal zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Gruzija i Portugal na Euru 2024

Gruzija je pod Willyjem Sagnolom ostvarila svoj najveći uspjeh u nogometnoj povijesti. Plasman na Euro bio je veliki uspjeh, a osvojeni bod protiv Češke potvrda da se Gruzijci na turniru nisu našli slučajno. Grupna faza vjerojatno je kraj za ovu selekciju, no njezini navijači neće biti pretjerano razočarani.

Što se Portugala tiče, Roberto Martinez i njegovi igrači imaju potencijal ravnopravno se suprotstaviti svim suparnicima u nokaut fazi. Na kraju će nijanse odlučivati može li Portugal zaista dogurati do same završnice. Ova momčad ima slabosti i u napadu i u obrani. Morat će ih sanirati u sljedećim danima ako želi ponoviti titulu iz 2016. godine.

Kladionica Favbet daje igračima bonus do 700 €, namijenjen utakmicama Europskog nogometnog prvenstva!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024