Nizozemska vs Engleska – Tipovi za klađenje i kvote 10.7.2024

Forma:
W W L D W
  • Signal Iduna Park
  • Početak: 10. srpanj 21:00
Forma:
D D D D W
Nizozemska
Oba daju gol: Da2.10
Engleska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove srijede u Dortmundu Euro 2024 nam nudi pravu poslasticu, polufinalni dvoboj Nizozemske i Engleske. Riječ je o okršaju dvije reprezentacije koje imaju samo po jedan trofej u svojim vitrinama i čekaju na novi više od 30 godina. Samo jedna od njih može u finale.

Tipovi za klađenje i prognoza

Prema očekivanjima, sportske kladionice u ovoj utakmici nude krupne kvote na oba suparnika, a tek manju prednost daju Engleskoj, zbog ugleda igračkog kadra.

Priređivači sportskog klađenja također predviđaju tvrdu utakmicu bez mnogo golova. Mi se s tim ne slažemo, jer Nizozemska igra otvoreno i na njezinim utakmicama uvijek ima akcije. Englezi se pak redovito vraćaju iz zaostatka. Zato naši savjeti za sportsko klađenje uključuju preporuku oklade oba tima daju gol u regularnom vremenu, uz tečaj 2.10.

Mogao bi to biti dvoboj koji će započeti oprezno, a zatim se rasplamsati. Zato zanimljivo djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.14.

Ako vjerujete u još jednu kompliciranu utakmicu Engleza, tu su kombinacijske oklade. Pa ćete tako dobiti 2.39 ako odigrate dvoznak 1X na Nizozemsku uz više od 1.5 gola u regularnom vremenu.

Ako se pak odlučite kladiti na točan rezultat, kvota je 5.33 na rezultat 1:1 koji vodi u produžetak. Pobjeda Nizozemske uz rezultat 2:1 ide uz tečaj 12.00, a pobjeda Engleske uz rezultat 1:2 donosi vam kvotu 10.00.

Spomenimo za kraj i klađenje na strijelce. Tečaj je čak 4.75 na gol Codyja Gakpa, a 4.00 na Memphisa Depaya. S druge strane, dobit ćete 3.10 na pogodak Harryja Kanea, a 5.00 ako odigrate na Judea Bellinghama.

Analiza i statistika

Utakmice Nizozemske i Engleske bile su prilično efikasne u posljednje desetljeće i pol. Nešto uspješniji bili su Nizozemci koji su ostvarili tri pobjede, uključujući i onu na završnici prvog izdanja Lige nacija 2019. godine.

Nizozemska igra oku ugodan nogomet i na ovom Euru. Izgledala je solidno protiv Francuske, a onda si zakomplicirala život porazom od Austrije. No, uspjela je kao trećeplasirana u grupi D dobiti solidan ždrijeb pa se pokraj Rumunjske i Turske probila u polufinale.

Englezi su pak razočarali protiv Danske i Slovenije, a onda su ih sekunde dijelile od ispadanja protiv Slovačke. U četvrtfinalu sa Švicarskom prošli su dalje nakon raspucavanja penala. Ne djeluju impresivno, no pokazali su sposobnost vratiti se u život kad je najteže.

Prethodni dvoboji:
06.06.19 Nizozemska3:1Engleska ULN
23.03.18 Nizozemska0:1Engleska PRI
29.03.16 Engleska1:2Nizozemska PRI
29.02.12 Engleska2:3Nizozemska PRI
12.08.09 Nizozemska2:2Engleska PRI

Nizozemska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Nizozemska pod Koemanom igra dopadljiv nogomet, s Codyjem Gakpom kao ključnim čovjekom na travnjaku. Ovaj krilni napadač redovito probija lijevu stranu, a kada uđe u sredinu nerijetko i zabija.

S druge strane, Memphis Depay na poziciji centralnog napadača mogao bi biti i efikasniji, a tu je još Steven Bergwijn koji se zasad nije istaknuo u ofenzivi. Zato bek Denzel Dumfries redovito dolazi pred suparnički gol i dijeli asistencije, a iz drugog plana opasan je još Xavi Simons. Što se pak obrane tiče, tu su Virgil van Dijk i Steven de Vries. No, unatoč zvučnim imenima nizozemska defenziva pokazala je mnogo slabosti na ovom turniru.

Engleska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Engleska nikako da pronađe formaciju koja će funkcionirati na Euru. Southgate će se u ovoj utakmici vjerojatno vratiti na postavke s početka turnira. To znači da će Harry Kane zauzeti poziciju središnjeg napadača, a Bukayo Saka i Phil Foden bit će mu podrška s krila.

U sredini terena sjajno se prema naprijed ubacuje Jude Bellingham, dok Declan Rice odrađuje mnogo posla za svoje suigrače. Luke Shaw mogao bi napokon zaigrati kao lijevi bek, a u momčad se nakon suspenzije vraća i Marc Guéhi. Naravno, ova utakmica je velik izazov i za golmana Jordana Pickforda.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Nizozemska i Engleska na Euru 2024

Nizozemska 14 godina čeka plasman u finale velikog natjecanja, a svoju jedinu titulu osvojila je na Euru 1988. godine. Generacija koju je okupio Ronald Koeman nada se ispisati povijest nizozemskog nogometa, no najteži izazovi tek su pred njom. Narančasti imaju potencijala, no neće im biti lako u završnici turnira.

Što se Engleske tiče, Gareth Southgate i njegovi igrači bili su u ulozi najvećeg favorita uoči početka natjecanja. Zasad to nisu opravdali, no svejedno guraju prema finalu. Tko zna, možda na kraju zaista i iščupaju titulu koju zemlja čeka još od davne 1966. godine.

Kladionica Favbet dijeli svojim igračima bonus do 700 €, iskoristiv na utakmicama Europskog nogometnog prvenstva!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top