Nizozemska vs Francuska – Tipovi za klađenje i kvote 21.6.2024

Forma:
W W W L W
  • Red Bull Arena
  • Početak: 21. lipanj 21:00
Forma:
W D W W L
Nizozemska
Oba daju gol: Da1.77
Francuska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U derbiju D skupine Euro 2024 turnira ovog petka u Leipzigu igraju reprezentacije Nizozemske i Francuske. Radi se o grupi u kojoj još nastupaju Poljska i Austrija. I jedni i drugi traže trijumf koji bi ih odveo u osminu finala, a poraženi će popravni ispit imati sljedećeg tjedna.

Tipovi za klađenje i prognoza

Kao što se moglo i očekivati, online kladionice u Hrvatskoj proglasile su Francusku favoritom u ovoj utakmici, što zbog ugleda, što zbog igračkog kadra.

No, ozljede koje su se posljednjih dana uvukle u redove Deschampsove momčadi mogle bi malo zakomplicirati situaciju. Nizozemci pak njeguju ofenzivni nogomet i stvaraju mnogo prilika, ali i ostavljaju dosta prostora iza svojih leđa. Zato naši savjeti za sportsko klađenje kao glavnu preporuku ističu okladu oba tima daju gol, uz koeficijent 1.77.

Po istoj logici ima smisla očekivati još pokoji pogodak više. Pa će dio hrvatskih kladitelja odigrati i okladu na više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 2.00. Zanimljivo djeluje i oklada da gol pada u oba poluvremena, što ide uz tečaj 1.83.

Ne zaboravimo ni klađenje na kornere. Pa ćete tako dobiti 2.20 ako odigrate na više od 9.5 kornera na utakmici, što definitivno možemo zamisliti u petak u Leipzigu.

Ako pak imate ambicije gađati točan rezultat, vrijedi spomenuti da je kvota 6.50 na rezultat 1:1, dok ćete dobiti čak 9.50 ako tipujete na pobjedu Francuske rezultatom 1:2. No, ne zaboravite da su to oklade koje bi trebalo igrati manjim ulozima.

Što se klađenja na strijelce tiče, kvota je 4.00 da će zabiti Marcus Thuram, dok ćete dobiti 4.50 ako tipujete na Ousmanea Dembelea. S druge strane, tečaj je 4.00 na pogodak Codyja Gakpa, a isto ćete dobiti i ako odigrate na Memphisa Depaya.

Spomenimo za kraj i okladu da isti igrač zabija dva gola, uz tečaj 3.50, što je još jedan scenarij koji nikog ne bi iznenadio u ovoj utakmici…

Analiza i statistika

Francuska ima četiri pobjede u posljednjih pet ogleda protiv Nizozemske. Igrali su međusobno i prošle godine u Ligi nacija, kada je Deschampsova momčad pobijedila i kod kuće i u gostima.

No, Nizozemci su osokoljeni dobrim startom turnira u Njemačkoj. Sada vjeruju da imaju barem jednako ubojita ofenzivna rješenja kao i Francuzi te očekujemo da im pruže žestoki otpor u petak.

Francuska pak ima kvalitetu na svim dijelovima terena, što je došlo do izražaja protiv Austrije u prethodnoj utakmici. No, ozljede koje su se uvukle u njezine redove zadaju glavobolje izborniku. Zato će se viceprvak svijeta protiv Nizozemske morati fokusirati na timsku igru, a ne na individualnu kvalitetu koje je pregršt i u redovima suparnika.

Prethodni dvoboji:
13.10.23 Nizozemska1:2Francuska EPK
24.03.23 Francuska4:0Nizozemska EPK
16.11.18 Nizozemska2:0Francuska ULN
09.09.18 Francuska2:1Nizozemska ULN
31.08.17 Francuska4:0Nizozemska SPK

Nizozemska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Nizozemski izbornik Koeman složio je prilično ubojit napad, u kojem na krilima djeluju Cody Gakpo i Xavi Simons. U sredini je pak rutiner Memphis Depay. Nije imao svoj dan protiv Poljske, no mogao bi proraditi ovog petka.

Jeremie Frimpong je pak kvalitetno rješenje s klupe koje Nizozemci imaju na raspolaganju u svojoj ofenzivi. Obranu drže Virgil van Dijk i Nathan Ake, dok Denzel Dumfries često ide prema naprijed kao bek i dodatno je ofenzivno rješenje ove reprezentacije.

Francuska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Slomljeni nos Kyliana Mbappéa zakomplicirao je situaciju Francuzima. Definitivno ga nećemo vidjeti u ovoj utakmici. Olivier Giroud pak ima problem s ozljedom prepone pa je i on upitan. No, Marcus Thuram i Ousmane Dembele trebali bi pokrpati rupe u napadu, a tu je i Randal Kolo Muani koji jedva čeka pokazati se na travnjaku.

U igri Francuske bitnu ulogu još ima Adrien Rabiot u sredini terena, kao i Antoine Griezmann koji igra povučenije nego u Atleticu. Ne zaboravimo ni ofenzivnog beka Thea Hernandeza, uvijek sposobnog svojim prodorima napraviti višak na lijevoj strani.

Francuska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Nizozemska i Francuska na Euru 2024

Nizozemska već dugo nije napravila zapažen rezultat na europskoj sceni. No, četvrtfinale SP-a u Kataru budi optimizam njezinih navijača. Ako će momčad koju vodi Ronald Koeman igrati kao protiv Poljske na otvaranju turnira, tada bi definitivno mogla zauzeti bitnu ulogu u nokaut fazi Eura.

Francuzi pak unatoč ozljedi Mbappéa ostaju u krugu najvećih favorita za osvajanje naslova. Didier Deschamps će znati kako izvući sljedećih nekoliko utakmica bez svog kapetana, a onda će u nokaut fazi trebati nešto posebno kako bi ova reprezentacija bila pobijeđena.

Kladionica 22bet daje bonus od 122 € svojim igračima, iskoristiv na najjačim utakmicama nogometnog Eura!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top