Nizozemska vs Turska – Tipovi za klađenje i kvote 6.7.2024

Forma:
W L D W W
  • Olympiastadion
  • Početak: 06. srpanj 21:00
Forma:
W W L W L
Nizozemska
Više od 2.5 gola1.80
Turska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Berlinu Europsko prvenstvo ugostit će ove subote posljednju utakmicu četvrtfinala, onu između Nizozemske i Turske. Radi se o okršaju dvije selekcije od kojih niti jedna već puno desetljeće nije igrala u polufinalu velikog natjecanja. Koemanova momčad u ulozi je favorita, no Turci definitivno nisu bezopasni na ovom turniru.

Tipovi za klađenje i prognoza

Prema očekivanjima, hrvatske kladionice vide Nizozemsku bliže pobjedi u ovom dvoboju protiv Turske u Berlinu.

Mi pak vjerujemo da će i jedni i drugi imati pregršt prilika za postizanje pogotka. Za razliku od drugih četvrtfinalnih parova koji se doimaju tvrdi, ovaj bi mogao biti izrazito sadržajan, jer ofenziva je jača strana i jednih i drugih. Zato naši tipovi kladionica započinju preporukom oklada na više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz koeficijent 1.80.

Zanimljivo djeluje i oklada da gol pada u oba poluvremena, uz tečaj 1.70, dok će dio igrača otići korak dalje i odigrati da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, na što možete dobiti kvotu 1.95.

Ako pak vjerujete da su narančasti prejaki za svog suparnika, postoje dva načina kako podebljati tečaj. Prva opcije je oklada da Nizozemska zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 2.50, dok ćete dobiti 2.59 na okladi hendikep F+2 iliti -1.5 na Nizozemsku. To donosi dobitak ako Koemanova momčad pobijedi s najmanje dva razlike.

Ako se pak odlučite okladiti na točan rezultat, tečaj je 8.00 na pobjedu Nizozemske rezultatom 2:1. Kvota je pak 12.00 na rezultat 3:1. Naravno, u pitanju su oklade koje ima smisla igrati samo s manjim ulozima.

Za kraj, tu su i strijelci. Koeficijent je 2.60 na gol Memphisa Depaya, a 2.75 na Codyja Gakpa. S druge strane, dobit ćete 6.50 na Barisa Yilmaza, a ista kvota je i na pogodak Arde Gülera.

Analiza i statistika

Nizozemska je u posljednjoj međusobnoj utakmici 2021. godine utrpala šest golova u mrežu Turske. No, i Turci su imali dvije visoke pobjede prije toga, što im pokazuje da mogu igrati protiv svog sljedećeg suparnika.

Na ovom Euru Nizozemci su imali uspona i padova. Odlično su stajali protiv Francuske, u utakmici u kojoj im je pobjeda izmakla zbog dvojbeno poništenog gola. Od Austrije su pak izgubili u golijadi, no zato nisu imali nikakvih problema s Rumunjskom u osmini finala.

Turska je pak dobro započela turnir pobjedom protiv Gruzije, da bi je Portugal potpuno deklasirao. No, trijumf protiv Češke odveo je Montellinu reprezentaciju dalje, a onda je svoju najbolju utakmicu odigrala protiv Austrije. Ove subote napokon ćemo vidjeti mogu li Turci igrati ravnopravno i s najboljima u Europi.

Prethodni dvoboji:
07.09.21 Nizozemska6:1Turska SPK
24.03.21 Turska4:2Nizozemska SPK
06.09.15 Turska3:0Nizozemska EPK
28.03.15 Nizozemska1:1Turska EPK
15.10.13 Turska0:2Nizozemska SPK

Nizozemska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik Koeman solidno je posložio svoju ofenzivu. Najvažniji igrač dosad je bio Cody Gakpo, strijelac tri pogotka. Ubacivao se s lijeve strane u sredinu i odlično zabijao, a važna je bila i njegova asistencija u prethodnoj utakmici.

Memphis Depay nije tako raspoložen u središnjici napada. No, riječ je o igraču koji svojim potezima uvijek može riješiti utakmicu. Nizozemska još ima Xavija Simonsa koji dolazi iz drugog plana, dok Milanov Tijjani Reijnders odrađuje mnogo posla u sredini terena. U obrani pak gospodari Virgil van Dijk, a solidan se pokazao i golman Koen Casteels.

Turska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Turskoj se u ovoj utakmici vraća njezina najveća zvijezda. Hakan Calhanoglu odradio je svoju suspenziju i dirigirat će igrom svoje momčadi u subotu. U napadu se pak očekuje da neki od brzih prodora Barisa Yilmaza urode plodom. Mladi Arda Güler također bi trebao dobiti minutažu.

Najviše posla svakako bi trebala imati turska obrana. Tu se u prošloj utakmici pokazao Merih Demiral, a ne zaboravimo ni golmana Merta Günoka, autora protiv Austrije jedne od najljepših obrana na turniru. Ako se Turci dobro poslože prema nazad, tada imaju šanse parirati Nizozemskoj.

Nizozemska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Nizozemska i Turska na Euru 2024

Nizozemska punih deset godina nije igrala u polufinalu nekog velikog natjecanja. Ronald Koeman i njegovi igrači imaju priliku to ostvariti u subotu. Nizozemci od svih reprezentacija na turniru stvaraju najviše gol šansi. No, i puno promašuju. Morat će postati efikasniji u nastavku natjecanja, ako žele do finala.

Turska je pak pod Vincenzom Montellom nadmašila vlastita očekivanja. Plasman među 8 najboljih u Europi veliki je uspjeh ove selekcije. Međutim, sjetimo se 2008. godine, kada su Turci također imali limitiranu momčad pa su dogurali sve do polufinala. Reprizi toga se nadaju turski navijači, no stručnjaci ne daju izglede ovoj reprezentaciji da ode do kraja.

Kladionica Germania nudi igračima bonus do 1000 €, iskoristiv na utakmicama Europskog nogometnog prvenstva!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024