Njemačka vs Danska – Tipovi za klađenje i kvote 29.6.2024

Forma:
D W W W D
  • Signal Iduna Park
  • Početak: 29. lipanj 21:00
Forma:
D D D W W
Njemačka
Manje od 2.5 gola1.80
Danska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Dortmundu u subotu Euro 2024 turnir nam nudi novi nastup domaće reprezentacije. Njemačka i Danska igraju međusobno u osmini finala, a samo jedna momčad može među osam najboljih u Europi. Većina stručnjaka favorizira Elf, no zasigurno nas čeka još jedna tijesna utakmica.

Tipovi za klađenje i prognoza

Iako je pokazala slabosti u svojoj prethodnoj utakmici, online kladionice u Hrvatskoj svejedno vide Njemačku kao jasnog favorita u ovom okršaju.

Mi pak smatramo da je vrlo teško slomiti Dansku, a još teže pregaziti Hjulmandovu reprezentaciju. Očekujemo rovovsku bitku u Dortmundu u kojoj bi jedan potez mogao odlučiti susret. Zato naši savjeti za klađenje moraju uključivati preporuku oklade na manje od 2.5 gola u regularnom dijelu dvoboja, na što možete dobiti koeficijent 1.80.

Zanimljivo svakako djeluje i oklada prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz tečaj 2.20, što je sasvim realan scenarij u dvoboju u kojem nitko neće srljati prema naprijed. Tu je i oklada da gol NE pada u oba poluvremena, na što možete dobiti kvotu 1.90.

Ako pak vjerujete u domaćina turnira, postoje dva načina kako podebljati tečaj. Prva opcija je oklada da Njemačka pobjeđuje bez primljenog gola, uz koeficijent 2.50, a isto ćete dobiti i na okladi na poluvrijeme/kraj 1/1. To donosi dobitak ako Nijemci povedu u prvih 45 minuta i zadrže prednost do kraja utakmice.

Klađenje pak na točan rezultat donosi tečaj 6.50 ako odigrate na pobjedu Njemačke rezultatom 1:0. Dobit ćete pak 8.00 na rezultat 1:1, uz koji bi dvoboj otišao u produžetak.

Za kraj, tu su i strijelci. Na Kaija Havertza kvota je 3.00, a dobit ćete 3.60 ako tipujete na gol Jamala Musiale. S druge strane, tečaj je 4.50 na Rasmusa Højlunda, a 7.00 na Christiana Eriksena.

Analiza i statistika

Njemačka i Danska igrale su međusobno pet puta u zadnje desetljeće i pol. Po jednu pobjedu ima svaka reprezentacija, uz tri remija. Svaka od tih utakmica bila je tijesna, a slično se očekuje i u subotu.

Nijemci su oduševili svoje navijače protiv Škotske i Mađarske, no nisu izgledali nepobjedivo protiv Švicarske. Sada moraju pronaći recept kako u nokaut fazi čvrstom igrom zatvoriti prilaze svom golu. Bit će važno i iskoristiti svaku priliku koja se ukaže.

Što se Danske tiče, ona se može pohvaliti s tri remija u grupnoj fazi. Nije izgubila od Engleske, na što može biti posebno ponosna. Međutim, tek dva postignuta pogotka na turniru pokazuju da ova reprezentacija ima problema prema naprijed. Zato će se u ovom susretu u Dortmundu fokusirati prije svega na obranu.

Prethodni dvoboji:
02.06.21 Njemačka1:1Danska PRI
06.06.17 Danska1:1Njemačka PRI
17.06.12 Danska1:2Njemačka EP
11.08.10 Danska2:2Njemačka PRI
28.03.07 Njemačka0:1Danska PRI

Njemačka nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik Nagelsmann pronašao je postavu kojoj u potpunosti vjeruje. Ključ uspjeha Njemačke trebala bi biti njezina vezna linija. U noj glavnu riječ vode Ilkay Gündogan i Toni Kroos. Na krilima pak djeluju Florian Wirtz i Jamal Musiala, vrlo opasni u prethodnim utakmicama.

Njemačka bi se i u ovoj utakmici trebala oslanjati na Kaija Havertza u vrhu napada, a u nekom trenutku zasigurno će u igru ući i snažni centarfor Niclas Füllkrug. Što se pak obrane tiče, tu vlada Antonio Rüdiger, dok će Jonathan Tah propustiti susret zbog kartona. Manuel Neuer ostaje među vratnicama i u nokaut fazi turnira.

Danska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Danska možda nije moćna kao prije tri godine, ali i daje ostaje vrlo neugodna. Prema naprijed se ističe prije svega Christian Eriksen, ofenzivniji nego tijekom svojih klupskih dužnosti. Rasmus Højlund pak nije mnogo napravio pred suparničkim golom i tek se čeka njegov prvi pogodak.

Danci još imaju Jonasa Winda, sklonog kreativnim rješenjima u ofenzivi, a dalekometnim udarcima ističe se Morten Hjulmand. No, najveća snaga ove momčadi svakako je obrana, s Andersom Christensenom kao središnjom figurom u zadnjoj liniji te Kasperom Schmeichelom koji je već više od desetljeća vrlo pouzdan među vratnicama.

Njemačka zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Njemačka i Danska na Euru 2024

Njemačka je sjajno započela Euro, no momčad Juliana Nagelsmanna pokazala je i određene slabosti u trećoj utakmici grupne faze protiv Švicarske. Elf ostaje u krugu favorita za osvajanje titule, no nije nemoguće ni da se oprosti od natjecanja prije polufinala.

Što se Danske tiče, izbornik Kasper Hjulmand uspio je složiti čvrstu momčad koja teško gubi. To je bitno u nokaut utakmicama na Euru. No, fali kvalitete u svojim linijama pa je teško vjerovati da bi Danska mogla zaredati s pobjedama sljedećih dana, pogotovo kad znamo kakvi su joj teški suparnici potencijalno na putu.

Kladionica bet365 dijeli bonus od 50 € svojim igračima i pregršt besplatnih oklada za nogometni Euro!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024