Poljska vs Austrija – Tipovi za klađenje i kvote 21.6.2024

Forma:
L W W D W
  • Olympiastadion
  • Početak: 21. lipanj 18:00
Forma:
L D W W W
DOMAĆIN 3.90
Remi 3.50
GOST 1.95
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu Europsko prvenstvo 2024 ugostit će ovog petka reprezentacije Poljske i Austrije, u važnom okršaju grupe D. Radi se o skupini u kojoj još igraju Nizozemska i Francuska. I jedni i drugi traže svoje prve bodove ovog petka, u utakmici koja bi mogla biti ključna na putu do osmine finala.

Tipovi za klađenje i prognoza

Što zbog kvalitetnog trenera, što zbog solidne forme, najbolje kladionice odlučile su proglasiti Austriju favoritom u ovom dvoboju.

Mi se s tim ovaj put slažemo, jer Ralf Rangnick čini se da izvlači apsolutni maksimum iz svoje reprezentacije. S druge strane, Poljaci izgledaju prilično slabo organizirano, a poraz od Nizozemske definitivno je trebao biti uvjerljiviji. Zato naši najbolji tipovi za klađenje moraju uključivati i preporuku oklade na pobjedu Austrije, uz koeficijent 1.95.

Ulog je velik u ovoj utakmici pa će i jedni i drugi pokušati potpuno zatvoriti prilaze svom golu. Zato ima smisla i oklada da će pasti manje od 2.5 gola u ovom okršaju, na što možete dobiti primamljivi tečaj 1.90.

Zanimljivo djeluje i oklada da gol NE pada u oba poluvremena, uz kvotu 1.99, dok će se dio ozbiljnih kladitelja odlučiti i za okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz koeficijent 2.09.

Ako se pak odlučite kladiti na točan rezultat, dobit ćete kvotu 8.00 na pobjedu Austrije rezultatom 0:1, dok je tečaj na rezultat 0:2 postavljen na čak 9.50.

Što se pak strijelaca tiče, tečaj je 3.10 na pogodak Michaela Gregoritscha, a 3.75 ako tipujete na Christopha Baumgartnera. S druge strane, na Roberta Lewandowskog koeficijent je 2.75, a na Adama Buksu možete dobiti 4.00.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.70, što je scenarij koji bi se definitivno mogao dogoditi u Berlinu i odlučiti utakmicu.

Analiza i statistika

Poljska i Austrija igrali su međusobno pet puta u zadnjih 20 godina. Poljaci su bili uspješniji i imaju tri pobjede, no većina tih utakmica odigrana je davno. Posljednji međusobni dvoboj odigran je u kvalifikacijama za Euro 2019. godine, kada je dvoboj završio rezultatom 0:0.

Poljska pak može žaliti što nije “ukrala” bod Nizozemcima u prethodnom dvoboju, u utakmici u kojoj su se narančasti napromašivali. Na kraju je Wout Weghorst ipak donio trijumf favoritu i maksimalno zakomplicirao život izborniku Probierzu i njegovim igračima.

Austrijanci su također izgubili na otvaranju Eura, no ostavili su ipak nešto bolji dojam. Autogol je odlučio utakmicu s Francuskom, u kojoj je i Rangnickova momčad mogla zabiti pokoji pogodak. To neće previše omesti ovu selekciju koja vjeruje da ima mjesta među 16 najboljih momčadi Europe.

Prethodni dvoboji:
09.09.19 Poljska0:0Austrija EPK
21.03.19 Austrija0:1Poljska EPK
12.06.08 Austrija1:1Poljska EP
03.09.05 Poljska3:2Austrija SPK
09.10.04 Austrija1:3Poljska SPK

Poljska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Prvu utakmicu na Euru zbog ozljede je propustio Robert Lewandowski. Poljaci se nadaju da će biti potpuno spreman vratiti se na travnjak ovog petka, jer teško im je igrati na velikoj sceni bez svog kapetana.

U napadu ga je doduše solidno zamijenio Adam Buksa, strijelac pogotka protiv Nizozemske. Izbornik Probierz mogao bi za njega naći mjesta u momčadi i protiv Austrije. U sredini terena pak glavnu riječ vodi Piotr Zielinski, iza kojeg je prosječna sezona u Napoliju. Zato poencijal pokazuje Nicola Zalewski iz Rome, vrlo prodoran po boku.

Austrijska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik Rangnick možda je ostao bez Davida Alabe i još nekoliko ozlijeđenih igrača, no Austrija i dalje igra vrlo dobar nogomet. Glavnu riječ na terenu vodi Marcel Sabitzer u sredini terena, a opasan je prema naprijed Christoph Baumgartner.

U napadu pak Rangnick ima Marka Arnautovića kojeg je ostavio na klupi protiv Francuske, no mogao bi mu dati šansu u ovom dvoboju od prve minute. Michael Gregoritsch također bi trebao naći svoje mjesto na travnjaku, kao i borbeni Bayernov veznjak Konrad Leimer.

Poljska ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Poljska i Austrija na Euru 2024

Poljska zasad nije pokazala da može daleko dogurati na ovom Europskom prvenstvu. Izbornik Michal Probierz pokušava izvući najviše iz onog što ima, no to se ne čini dovoljno u ovoj teškoj grupi. Ipak, eventualna pobjeda protiv Austrije mnogo bi toga promijenila. Svejedno, osmina finala čini se kao apsolutni maksimum poljske momčadi.

S druge strane, Austrijanci pod Ralfom Rangnickom igraju moderan nogomet koji može predstavljati problem čak i najboljima u Europi. Zato bi mogli biti neugodan suparnik svima u nokaut fazi. No, tek moraju izboriti mjesto u osmini finala. Definitivno nemaju pravo na posrtaj ovog petka.

Kladionica 20bet svojim korisnicima daje besplatne oklade u vrijednosti do 1000 €, iskoristive na nogometnom Euru!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top