Portugal vs Francuska – Tipovi za klađenje i kvote 5.7.2024

Forma:
D L W W W
  • Volksparkstadion
  • Početak: 05. srpanj 21:00
Forma:
W D D W D
Portugal
Oba daju gol: Ne1.75
Francuska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Hamburgu Euro 2024 turnir ugostit će ovog petka Portugal i Francusku. Radi se o četvrtfinalnom dvoboju dvije reprezentacije koje dosad nisu oduševile na turniru, no imaju ambiciju otići sve do finala. Očekuje se tijesan dvoboj u kojem bi o pobjedniku mogle odlučivati nijanse.

Tipovi za klađenje i prognoza

Što zbog odličnog izbornika, što zbog sjajnih pojedinaca, svaka hrvatska kladionica daje laganu prednost Francuskoj u ovoj utakmici.

Mi pak vjerujemo da nas čeka izuzetno tvrdi okršaj u Hamburgu. I jedni i drugi su dosad pokazali da su spremni više paziti na vlastitu mrežu, nego prijetiti suparničkoj. Zato naši savjeti za klađenje započinju preporukom oklade oba tima NE daju gol, uz tečaj 1.75. To donosi dobitak ako u regularnom vremenu bar jedan golman ne primi pogodak.

Zanimljivo definitivno djeluje i oklada prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz tečaj 1.95. Naime, dvoboj bi trebao početi maksimalno oprezno. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.12.

Ako smatrate da Deschampsova momčad ima prednost u ovoj utakmici, na raspolaganju su vam kombinacijske oklade. Pa ćete tako dobiti 1.98 ako odigrate dvoznak X2 na Francusku uz manje od 2.5 gola na utakmici, što je scenarij koji itekako možemo zamisliti.

Vrijedi spomenuti da je kvota 3.05 na dosuđen penal, što bi mogao biti presudni trenutak na utakmici. Tečaj je pak 9.50 na autogol, dosad viđen već devet puta na Europskom prvenstvu.

Tu je i klađenje na točan rezultat. Kvota je 6.50 na pobjedu Francuske rezultatom 0:1, što je omiljen scenarij izbornika Deschampsa. Isti tečaj ćete dobiti i na rezultat 0:0 koji vodi u produžetak.

Za kraj, spomenimo i oklade na strijelce. Tečaj je 3.00 da će zabiti Kylian Mbappé, a 4.50 ako odigrate na Marcusa Thurama. Kvota je 3.00 i na pogodak Cristiana Ronalda, a 7.50 da će zabiti Bernardo Silva.

Analiza i statistika

Portugal i Francuska igrali su na prethodnom Euru 2021. godine. Utakmica je završila rezultatom 2:2, no svi ostali dvoboji u posljednjih deset godina bili su prilično tvrdi, s najviše jednim golom u 90 minuta igre.

Portugal je pak na ovom turniru iščupao pobjedu protiv Češke, a onda se lako obračunao s Turskom. Međutim, uslijedio je neočekivani poraz od Gruzije te veliko mučenje sa Slovencima u osmini finala. Nema sumnje, Martinezova momčad morat će odigrati svoju najbolju utakmicu u petak, ako želi proći dalje.

Francuska također ne oduševljava na Europskom prvenstvu. Autogol joj je donio trijumf protiv Austrije, a nije uspjela pobijediti ni Nizozemsku ni Poljsku. Zatim je u tvrdoj utakmici slomila Belgiju u osmini finala i definitivno mora pokazati više u nastavku turnira, ako želi do europske titule.

Prethodni dvoboji:
23.06.21 Portugal2:2Francuska EP
14.11.20 Portugal0:1Francuska ULN
11.10.20 Francuska0:0Portugal ULN
10.07.16 Portugal1:0Francuska EP
04.09.15 Portugal0:1Francuska PRI

Portugalska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Portugal u ovom trenutku kao da robuje egu Cristiana Ronalda. Slavni 39-godišnji napadač više nije na svom vrhuncu, no igra se svejedno vrti oko njega. Izvodi sve prekide i pretjerano emotivno doživljava vlastite slabosti na travnjaku.

Rafael Leao se pak nije pokazao dosad na turniru na lijevoj strani, dok nešto bolje izgleda Bernardo Silva na desnoj. Bruno Fernandes djeluje slično kao i u Manchester Unitedu, ograničenih mogućnosti prema naprijed. Vitinha se trudi, ali pitanje je ima li igru za francusku čvrstu obranu. No, golman Diogo Costa to je sve u prethodnim utakmicama nadoknađivao sjajnim obranama.

Francuska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Francuzi se prije svega oslanjaju na momčadsku igru i dobro organizirani nogomet. U napadu imaju Kyliana Mbappéa koji može svojim brzim prodorima i driblinzima dotući suparnika. Ostatak ofenzive je pak prilično neuvjerljiv, s Marcusom Thuramom i Ousmaneom Dembeleom koji nisu mnogo pokazali dosad u Njemačkoj.

Nije u top formi ni Antoine Griezmann, no za očekivati je da će podići igru u završnici turnira. U sredini terena fali sjajan kreativac pa Deschamps nema druge nego posao prepustiti radnicima, poput N’Gola Kantea. Obrana je barem čvrsta, s Mikeom Maignanom među vratnicama koji je vrlo pouzdan.

Portugal ne daje gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Francuska i Portugal na Euru 2024

Francuska je uoči Eura bila uz Englesku glavni favorit za osvajanje naslova. Momčad izbornika Didiera Deschampsa to nije opravdala dosad na turniru. Međutim, igra čvrsto i bit će je teško izbaciti iz natjecanja. I dalje vjerujemo da Francuzi mogu otići do kraja.

Što se Portugala tiče, tu mnogo toga ne štima u igri. Ova reprezentacija pod Robertom Martinezom ne djeluje dobro posloženo i ne možemo je zamisliti kako osvaja Euro. Ako i prođe Francusku, teško da se može nositi sa Španjolskom ili Njemačkom.

Kladionica Mozzart dijeli bonus do 400 € novim korisnicima, iskoristiv na utakmicama Europskog nogometnog prvenstva!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024