Portugal vs Slovenija – Tipovi za klađenje i kvote 1.7.2024

Forma:
L W W W L
  • Deutsche Bank Park
  • Početak: 01. srpanj 21:00
Forma:
D D D D W
Portugal
Manje od 2.5 gola1.83
Slovenija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Frankfurtu nam Europsko prvenstvo u nogometu sprema ovog ponedjeljka vrlo zanimljivu utakmicu, u kojoj igraju Portugal i Slovenija. Radi se o dvoboju prvoplasirane momčadi iz skupine F i trećeplasirane iz grupe C. Nedavna međusobna prijateljska utakmica završila je iznenađenjem. Portugalci nikako ne žele da se to ponovi.

Tipovi za klađenje i prognoza

Što zbog kvalitete pojedinaca, što zbog ugleda, hrvatske kladionice proglasile su Portugal velikim favoritom u ovoj utakmici. Do te mjere da se ne isplati igrati jedinica.

No, mi vjerujemo da Kekova Slovenija može pružiti žestok otpor ovog ponedjeljka. Radi se o sjajno organiziranom kolektivu koji je izuzetno motiviran. Bit će teško slomiti Slovence, zbog čega naši nogometni tipovi za klađenje započinju preporukom oklade na manje od 2.5 gola u regularnom dijelu utakmice, na što možete dobiti tečaj 1.83.

Oni hrabriji otići će korak dalje i odigrati prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz koeficijent 2.30. Ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz kvotu 2.11.

Ako pak vjerujete u favorita utakmice, postoji nekoliko načina kako podebljati tečaj na Martinezovoj momčadi. Izdvajamo okladu na pobjedu Portugala bez primljenog gola, uz koeficijent 1.90.

Kladiti se možete i na kartone. Koeficijent je 1.90 na okladu na više od 4.5 kartona na utakmici, što je sasvim realan scenarij u dvoboju dvije žestoke i pomalo impulzivne ekipe.

Što se klađenja na točan rezultat tiče, dobit ćete 6.00 na pobjedu Portugala rezultatom 1:0. Ako pak odigrate rezultat 0:0 u regularnom dijelu utakmice, tečaj je 9.50.

Osvrnimo se na kraju i na strijelce. Tečaj je 1.90 da će zabiti Cristiano Ronaldo, a 3.00 ako tipujete da će poentirati Rafael Leao. S druge strane, kvota je 6.00 na Benjamina Šeška, a 7.00 na Andraža Šporara.

Analiza i statistika

Portugal i Slovenija vjerojatno nisu očekivali da će međusobno igrati na Euru, kada su u ožujku dogovorili prijateljsku utakmicu. Iznenađujuće, Slovenija je glatko pobijedila u tom susretu i pokazala da je vrlo ozbiljna reprezentacija.

Što se Portugala tiče, Martinezova momčad se mučila na Euru protiv Češke, ali i glatko pobijedila protiv Turske. Poraz u dvoboju s Gruzijom pokazao je kako ova reprezentacija nikog ne može dobiti ako ne igra na sto posto. U tom kontekstu treba gledati i prethodni dvoboj sa Slovenijom.

Slovenci su pak prošli dalje nakon tri remija. Posebno impresivan bio je onaj protiv Engleske, u utakmici u kojoj je Kekova momčad ravnopravno igrala s prvim favoritom prvenstva. Slovenski navijači se nadaju da bi se takva utakmica mogla ponoviti i ovog ponedjeljka.

Prethodni dvoboji:
26.03.24 Slovenija2:0Portugal PRI

Portugalska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Portugal ima pregršt zvijezda u svojim redovima. No, malo ih je blistalo u prvom dijelu turnira. Cristiano Ronaldo još čeka na svoj prvi pogodak i djeluje kao da više nije onaj stari. Rafael Leao također nije u najboljoj formi, ali zato Bernardo Silva predstavlja konstantnu opasnost na desnoj strani.

Tu je i Bruno Fernandes koji vuče konce u sredini terena, a odličan posao u veznoj liniji odrađuje Vitinha. Joao Cancelo ima pak veliku slobodu, iako igra poziciju braniča, a u obrani glavnu riječ vodi Ruben Dias. Važan bi se mogao pokazati i Diogo Costa, golman koji odlično brani udarce s bijele točke.

Slovenska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Slovenija ima vrlo dobro organiziranu momčad, bez izrazitih zvijezda. Benjamin Šeško najuglednije je ime. Napadač Leipziga još nije poentirao na turniru, ali nekoliko puta je bio vrlo blizu. Isto vrijedi i za njegovog kolegu u napadu, Andraža Šporara.

U sredini pak terena mnogo je bivših igrača HNL-a, uključujući Jana Mlakara i Petra Stojanovića. Posebno vrijedi izdvojiti beka Žana Karničnika, zasad jednog od najučinkovitijih igrača na Europskom prvenstvu. Na golu pak Jan Oblak daje sigurnost svojim braničima i brine da Sloveniju nitko ne pregazi.

Portugal zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Portugal i Slovenija na Euru 2024

Portugal pod vodstvom Roberta Martineza spada među glavne favorite na ovom Euru. No, nije to potvrdio ni u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske, a ni u grupnoj fazi u Njemačkoj. Mogao bi imati problema već ovog ponedjeljka, a još više ako prođe u četvrtfinale.

Za Sloveniju i njezinog izbornika Matjaža Keka plasman u nokaut fazu Europskog prvenstva veliki je uspjeh. Sve što bi se dalje moglo dogoditi samo bi bio veliki plus na ionako lijepu nogometnu priču. Slovenci su ovih dana definitivno dokazali da mogu igrati odličan nogomet.

Kladionica Favbet dijeli korisnicima bonus do 700 €, a i automobil Mazda MX-5 tijekom nogometnog Eura!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024