Rumunjska vs Nizozemska – Tipovi za klađenje i kvote 2.7.2024

Forma:
D L W D D
  • Allianz Arena
  • Početak: 02. srpanj 18:00
Forma:
L D W W W
Rumunjska
Hendikep: F+22.30
Nizozemska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Münchenu ovog utorka Euro 2024 nam nudi još jednu zanimljivu utakmicu osmine finalu, u kojoj će snage odmjeriti Rumunjska i Nizozemska. U pitanju je obračun prvoplasirane momčadi grupe E i trećeplasirane iz skupine D. Koemanova momčad vjeruje u pobjedu, no s Rumunjima se nikad ne zna.

Tipovi za klađenje i prognoza

Kao što smo mogli i očekivati, online kladionice u Hrvatskoj u ovoj utakmici vide Nizozemsku kao favorita, unatoč posrtaju u prethodnom dvoboju protiv Austrije.

Mi se s tim slažemo. Nizozemska je klasa više u odnosu na Rumunjsku, zbog čega ništa ne znači treća pozicija s koje su se narančasti probili u nokaut fazu. Dapače, smatramo da će bez problema pobijediti ovu utakmicu, zbog čega naši savjeti za sportsko klađenje započinju preporukom oklade na hendikep F+2 iliti -1.5 na Nizozemsku, uz tečaj 2.30. To postaje dobitno ako Koemanova momčad pobijedi s najmanje dva razlike.

Mogla bi to biti još jedna nizozemska utakmica u kojoj golova ne nedostaje. Zato ima smisla i oklada na više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz koeficijent 2.00. Alternativa tome je pak oklada da gol pada u oba poluvremena, na što ćete dobiti 1.84.

Postoje još dva načina kako podebljati tečaj na favoritu. Pa tako možete odigrati da Nizozemska zabija u oba poluvremena, uz kvotu 2.50, dok ćete dobiti 2.25 ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To donosi dobitak ako Nizozemci povedu u prvom dijelu i pobijede na kraju.

Možete se kladiti i na točan rezultat. Na pobjedu Nizozemske rezultatom 0:2 dobit ćete kvotu 6.50, dok je tečaj 9.50 na rezultat 0:3.

Za kraj, tu su i oklade na strijelce. Koeficijent je 2.60 na gol Memphisa Depaya, a 2.75 ako odigrate na Codyja Gakpa. S druge strane, tečaj je 8.00 da će zabiti Dennis Man, a 9.50 ako tipujete da će poentirati Nicolae Stanciu.

Analiza i statistika

Nizozemska ima četiri pobjede u nizu protiv Rumunjske. Pritom je utrpala 13 golova svom suparniku pa s mnogo samopouzdanja iščekuje ovu utakmicu.

No, Nizozemci su pod Koemanom pokazali i ponešto slabosti na ovom Euru. Poljsku su pobijedili tek u samoj završnici utakmice, a protiv Francuske su se solidno postavili i zasluženo osvojili bod. Protiv Austrije pak obrana nije igrala dobro i to je ono na čemu će izbornik i njegov stožer morati raditi.

Što se Rumunjske tiče, pobjeda 3:0 protiv Ukrajine zaslužna je što je Iordanescu sa svojim igračima prošao u nokaut fazu. Utakmice s Belgijom i Slovačkom spustile su pak ovu momčad na zemlju koja je svjesna da je već nadmašila očekivanja plasmanom među 16 najboljih.

Prethodni dvoboji:
14.11.17 Rumunjska0:3Nizozemska PRI
26.03.13 Nizozemska4:0Rumunjska SPK
16.10.12 Rumunjska1:4Nizozemska SPK
17.06.08 Nizozemska2:0Rumunjska EP
13.10.07 Rumunjska1:0Nizozemska EPK

Nizozemska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik Koeman ima na raspolaganju prilično moćan napad. U središnjici je Memphis Depay, vrlo opasan ako se nađe u gol šansi. Cody Gakpo pak prijeti s lijeve strane, a na desnoj može odlično odigrati Jeremie Frimpong.

U ofenzivi se još pridodaje daroviti Xavi Simons, a tu je i Denzel Dumfries kao bek s mnogo slobode. Obrana pak nije savršeno posložena, unatoč Virgilu van Dijku i Stevenu de Vriju koji spadaju među najbolje stopere trenutno na svijetu.

Rumunjska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Rumunjska nema u svojim redovima velikih zvijezda, no pokušava se dobro organizirati na terenu i prijetiti iz kontri. Tu se neugodan za suparnike pokazuje Dennis Man, spreman zabiti pogodak, ali i asistirati suigračima.

Ključna figura na travnjaku svakako je kapetan Nicolae Stanciu. On mnogo trči u sredini terena, a ima i dalekometni udarac s kojim je u stanju zaprijetiti čak i vrhunskim golmanima. U obrani je pak glavni čovjek Radu Drăgușin iz Tottenhama, pred kojim je mnogo posla u ovoj utakmici.

Nizozemska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Nizozemska i Rumunjska na Euru 2024

Unatoč tek trećem mjestu u skupini D, ždrijeb se otvorio za Ronalda Koemana i njegove nogometaše. Nizozemska definitivno ima potencijal igrati u polufinalu ovog Eura, a možda se i probiti sve do finala. No, mora popraviti igru u obrani koja prima previše golova na ovom turniru.

Što se Rumunjske tiče, Edward Iordanescu mora da je oduševljen prolaskom u osminu finala. Malotko je davao šanse u skupini E ovoj reprezentaciji. Prvo osvojeno mjesto u grupi prava je senzacija. No, ozbiljan turnir tek počinje ovih dana i tu Rumunji nemaju izgleda ostvariti nešto veliko.

Unibet za preporuku prijateljima svoje kladionice daje igraču bonus do 350 €, iskoristiv na nogometnom Euru!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024