Škotska vs Mađarska – Tipovi za klađenje i kvote 23.6.2024

Forma:
D L D W L
  • MHP Arena
  • Početak: 23. lipanj 21:00
Forma:
L L W L W
Škotska
Više od 2.5 gola1.72
Mađarska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje Europsko prvenstvo u nogometu nudi nam ključnu utakmicu u skupini A, u kojoj igraju Škotska protiv Mađarske. Radi se o grupi u kojoj još nastupaju Njemačka i Švicarska. Obje reprezentacije su na rubu ispadanja i samo pobjeda igra i jednima i drugima za prolazak u osminu finala.

Tipovi za klađenje i prognoza

Kao što se moglo i očekivati, hrvatske kladionice u ovoj utakmici daju potpuno jednake izglede Škotskoj i Mađarskoj da dođu do pobjede.

Mi pak smatramo da i jedni i drugi nemaju više što kalkulirati. Moraju se otvoriti i krenuti po pobjedu. Zato golovi ne bi smjeli izostati u Stuttgartu. To je razlog zašto naši besplatni nogometni tipovi započinju preporukom oklada na više od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 1.72.

Radi se o utakmici koja bi mogla početi mirno, a zatim se u potpunosti rasplamsati. U tom kontekstu zanimljivo djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz kvotu 2.10.

Dostupno je i klađenje na kornere. Pa ćete dobiti 2.00 ako odigrate da ima Škotska više od 4.5 kornera na utakmici, što je scenarij koji možemo zamisliti u ovoj utakmici.

Ako se pak odlučite kladiti na točan rezultat, kvota je 10.00 na pobjedu Škotske rezultatom 2:1. S druge strane, dobit ćete čak 26.00 ako odigrate pobjedu Mađarske rezultatom 2:3. Naravno, to su opcije koje bi trebalo igrati s manjim ulozima.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce. Pa ćete tako dobiti 3.10 ako se kladite da će zabiti Che Adams, dok je kvota 4.00 na pogodak Scotta McTominaya. S druge strane, 3.25 je tečaj da će poentirati Barnabas Varga, a istu kvotu ćete dobiti ako odigrate na gol Dominika Szoboszlaija.

Analiza i statistika

Iako obje reprezentacije imaju dugu tradiciju i mnogo nastupa na velikim natjecanjima, Škotska i Mađarska dosad su međusobno igrale tek dvaput. Bile su to prijateljske utakmice u kojima su obje momčadi upisale po jednu pobjedu.

Škotska je pak doživjela pravi šok kad je s uvjerljivih 5:1 izgubila od Njemačke. Nešto je to bolje izgledalo protiv Švicaraca pa otočka družina i dalje vjeruje da se može spasiti od ispadanja.

Što se Mađarske tiče, porazi od Švicarske i Njemačke doveli su je u tešku poziciju. Sada izbornik Rossi i njegovi igrači moraju sve svoje karte otkriti u Stuttgartu, inače će se među prvima vratiti kući s kontinentalne nogometne smotre.

Prethodni dvoboji:
27.03.18 Mađarska0:1Škotska PRI
18.08.04 Škotska0:3Mađarska PRI

Škotska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Škotska će se po običaju oslanjati na Scotta McTominaya kao igrača koji dolazi iz vezne linije i prijeti u ofenzivi. Uostalom, njemu je pripisan jedini pogodak ove reprezentacije na turniru u Njemačkoj. Centarfor će pak ostati Che Adams koji bi u nedjelju trebao imati više prostora nego u prethodnim dvobojima.

Izbornik Clarke još ima John McGinna u sredini terena koji će pokušati napraviti razliku, kao što nekad radi u dresu Aston Ville. Obranu pak drži Andy Robertson iz Liverpoola, a važnu ulogu na terenu svakako će imati i golman Angus Gunn.

Mađarska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Mađarska nema toliko širok kadar da bi Rossi mogao puno toga mijenjati u ovoj utakmici. Barnabas Varga dosad se pokazao kao najopasniji pojedinac u ofenzivi, dok je tu i Roland Sallai koji se nada da će zablistati baš u ovoj ključnoj utakmici.

U sredini terena Dominik Szoboszlai nije puno dosad pokazao na turniru i morat će se trgnuti. Isto vrijedi i za obranu s Willyjem Orbanom, kako se Peter Gulacsi među vratnicama ne bi ponovo našao na streljani. Laszlo Kleinheisler bi pak trebao u nekom trenutku ući kao džoker s klupe.

Škotska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Škotska i Mađarska na Euru 2024

Ovo je utakmica u kojoj bi se od Eura mogla oprostiti jedna ili čak obje reprezentacije iz ove utakmice. Škotska pod Stevenom Clarkeom ima katastrofalnu gol razliku, što znači da nikako ne može dalje ako ne pobijedi Mađarsku. No, čak i ako prođe ne djeluje da može dalje od osmine finala.

Nakon dva poraza Marco Rossi i njegovi Mađari znaju da im igra isključivo trijumf u nedjelju. Po svemu sudeći tri boda u grupnoj fazi bi mogla biti dovoljna za prolazak dalje. No, Mađarska po svojoj igri kao da je napravila korak naprijed u odnosu na prethodni Euro. Čak i ako se nađe u osmini finala teško da tamo može nekog pobijediti.

Kladionica 20bet nudi svojim igračima besplatne oklade u vrijednosti do 1000 €, iskoristive na nogometnom Euru!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top