Škotska vs Švicarska – Tipovi za klađenje i kvote 19.6.2024

Forma:
L D W L L
  • RheinEnergieSTADION
  • Početak: 19. lipanj 21:00
Forma:
W D W W D
Škotska
Manje od 2.5 gola1.74
Švicarska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U večernjem terminu u srijedu Europsko prvenstvo u nogometu nudi nam okršaj Škotske i Švicarske u Kölnu. Radi se o dvoboju skupine A, u kojoj još igraju Njemačka i Mađarska. Švicarci bi trijumfom osigurali prolazak dalje, dok Škoti ne smiju izgubiti kako bi zadržali izglede za plasman u osminu finala.

Tipovi za klađenje i prognoza

Što zbog ugleda, što zbog rezultata prve utakmice, hrvatske kladionice proglasile su Švicarsku izrazitim favoritom u ovom dvoboju.

Mi pak vjerujemo da nas čeka čvrsta utakmica u kojoj se niti jedni niti drugi neće moći razmahati. Škotska će se puno bolje posložiti nego protiv Njemačke, dok će Švicarci više kalkulirati nego protiv Mađara. Zato je naša glavna preporuka oklada na manje od 2.5 gola na utakmici, što ide uz tečaj 1.74.

Naši besplatni nogometni tipovi moraju spomenuti i okladu da oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.81. To postaje dobitno ako jedan od golmana sačuva svoju mrežu netaknutom. Alternativa tome je oklada da gol NE pada u oba poluvremena, uz koeficijent 1.88.

Zanimljivo djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, budući da bi se dvoboj trebao rasplamsati tek u nastavku. Na to možete dobiti tečaj 2.13.

Ako se pak odlučite za klađenje na kornere, dobit ćete 1.70 na više od 8.5 kornera, što je sasvim realan scenarij na ovom nivou nogometa.

Neki će pokušati pogoditi i točan rezultat. Pa vas tako na pobjedi Škotske rezultatom 1:0 čeka koeficijent 11.00, dok je na trijumfu Švicarske rezultatom 0:1 dostupan tečaj 6.50. Na rezultat 1:1 dobit ćete pak 7.50.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce. Da će zabiti Breel Embolo tečaj je 3.10, a 3.75 ako tipujete da će ponovo poentirati Kwadwo Duah. S druge strane, 4.75 je na gol Che Adamsa, a 6.00 ako odigrate da će zabiti Scott McTominay.

Analiza i statistika

Škotska i Švicarska nisu igrali međusobno u posljednje vrijeme. Zadnji važan međusobni okršaj dogodio se na Euru 1996. godine u Engleskoj, kada su Škoti došli do vrijedne pobjede.

No, Škotska je izgledala izuzetno ranjivo u petak protiv Njemačke, u utakmici u kojoj je izgubila s uvjerljivih 5:1. To maksimalno komplicira život Škota u nastavku turnira, jer nemaju pravo na novi poraz.

Švicarska je pak pod izbornikom Muratom Yakinom izvrsno obavila posao na otvaranju Eura protiv Mađara. Sada ima komotnu situaciju i možemo je vidjeti u osmini finala i to kao potencijalnog protivnika Hrvatske.

Prethodni dvoboji:
01.03.06 Škotska1:3Švicarska PRI
18.06.96 Škotska1:0Švicarska EP
08.09.93 Škotska1:1Švicarska SPK
09.09.92 Švicarska3:1Škotska SPK
11.09.91 Švicarska2:2Škotska EPK

Škotska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Škotska pod izbornikom Clarkeom pokušat će maksimalno mobilizirati svoje snage u Kölnu. Očekuje se da Che Adams nešto napravi u ofenzivi, a tu je i Scott McTominay koji je bezbroj puta spasio Manchester United prošle sezone pa bi mogao i svoju reprezentaciju.

Važan igrač svakako je i Andy Robertson u defenzivi, a tu je i žestoki John McGinn iz Aston Ville u veznoj liniji, željan dokazati se na europskoj sceni. Na golu se pak Angus Gunn nada utakmici u kojoj će imati manje posla nego u prošloj.

Švicarska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Švicarska je pod Yakinom pokazala na otvaranju turnira da ima nove zvijezde u svojim redovima. Kwadwo Duah bio je taj koji je krasnim golom načeo protivnika. Posebno vrijedi izdvojiti člana Bologne, Michaela Aebischera. Ovaj 27-godišnjak nakon asistencije i pogotka u prvom kolu definitivno će dobiti posebnu pažnju suparnika u srijedu.

Ne zaboravimo ni čvrstog Granita Xhaku u sredini terena, a tu je i Breel Embolo koji je pomalo ozlijeđen došao u Njemačku, ali čak i kao rezerva zabija pogotke. Na golu pak Švicaraca i dalje je Yann Sommer, jedan od najpouzdanijih golmana na Europskom prvenstvu.

Švicarska zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Škotska i Švicarska na Euru 2024

Škotska je nakon teškog poraza od Njemačke u teškoj situaciji. Momčad koju vodi Steve Clarke trebat će vjerojatno 4 boda kako bi mogla u osminu finala. Prema pokazanom u petak u Münchenu pitanje je ima li moć to ostvariti. Ako i prođe dalje, teško da može daleko dogurati.

Što se Švicarske tiče, radi se o momčadi koja je izbacila moćnu Francusku s prethodnog Eura. Sada ponovo djeluje dobro posložena i možemo je vidjeti u nokaut fazi natjecanja. Hoće li ponovo dogurati do četvrtfinala ovisit će o suparniku u osmini finala. Tamo je po svemu sudeći čeka Italija, Hrvatska ili možda čak i Španjolska.

Kladionica Rabona za skupljanje sličica nogometaša daje bonus do 2000 €, iskoristiv na Europskom nogometnom prvenstvu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024