Slovačka vs Rumunjska – Tipovi za klađenje i kvote 26.6.2024

Forma:
L W W W D
  • Deutsche Bank Park
  • Početak: 26. lipanj 18:00
Forma:
L W D D L
Slovačka
Prvo poluvrijeme: X1.83
Rumunjska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Frankfurt ove srijede ugošćuje na Euro 2024 turniru reprezentacije Slovačke i Rumunjske. Radi se o grupi E, u kojoj još igraju Belgija i Ukrajina. I jedni i drugi imaju tri osvojena boda dosad u natjecanju, a remi bi mogao odvesti obje reprezentacije u osminu finala.

Tipovi za klađenje i prognoza

Rijetkost je da hrvatske kladionice nude manju kvotu na remi nego na jedinicu i dvojku. No, baš to je slučaj u ovoj utakmici, budući da se radi o rezultatu koji odgovara svima.

Mi ipak nismo sigurni da će nakon 90 minuta biti izjednačeno. Međutim, jasno je da će i jedni i drugi ući oprezno u utakmicu, jer ulog je ogroman. Ispitivanje snaga moglo bi potrajati pa naši besplatni nogometni tipovi započinju okladom na prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, na što možete dobiti koeficijent 1.83.

Neki će u ovoj utakmici odigrati i okladu oba tima NE daju gol, uz tečaj 1.94, s obzirom na to da se očekuje rovovska bitka na travnjaku kroz svih 90 minuta. Ta oklada postaje dobitna ako jedna od dvije momčadi ne uspije postići pogodak.

U ponudi su i kombinacijske oklade. Među njima zanimljivo djeluje opcija X2 na Rumunjsku uz manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 1.72.

Radi se o utakmici na kojoj ima smisla pogađati čak i točan rezultat. Pa ćete tako dobiti kvotu 4.50 ako odigrate na rezultat 0:0, dok je tečaj 4.75 na rezultat 1:1. Ako pak odigrate pobjedu Slovačke rezultatom 1:0 ulovit ćete koeficijent 8.00. Na pobjedu Rumunjske rezultatom 0:1 možete uzeti 8.50.

Što se pak strijelaca tiče, 4.28 je tečaj na pogodak Lukaša Haraslina, a 3.55 ako tipujete na Ivana Schranza. S druge strane, 4.80 je kvota na Dennisa Mana, a 5.50 da će zabiti Nicolae Stanciu.

Analiza i statistika

Rumunjska i Slovačka nisu igrale službenu utakmicu još od kvalifikacija za Euro 1999. godine, kada su Rumunji pobijedili rezultatom 5:1. No, to je bio i jedini međusobni susret koji nije završio remijem u zadnjih pet dvoboja ovih reprezentacija.

Slovaci i njihov izbornik Calzona mogu biti zadovoljni impresivnom pobjedom protiv Belgije na otvaranju Eura. Međutim, nisu izdržali protiv Ukrajine, u dvoboju u kojem su vodili na poluvremenu.

S druge strane, Rumunji su pregazili Ukrajinu i imaju solidnu gol razliku. Protiv Belgije nisu uspjeli osvojiti bodove pa sada sve reprezentacije u ovoj grupi imaju po 3 osvojena boda. Situacija je takva da bod osigurava prolazak dalje, a pobjeda jedno od prva dva mjesta na ljestvici.

Prethodni dvoboji:
14.08.13 Rumunjska1:1Slovačka PRI
09.02.05 Slovačka2:2Rumunjska PRI
25.04.01 Rumunjska0:0Slovačka PRI
04.09.99 Slovačka1:5Rumunjska EPK
27.03.99 Rumunjska0:0Slovačka EPK

Slovačka nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Slovačka pod Calzonom igra fizički naporan i odgovoran nogomet. To obično dođe do izražaja u prvom poluvremenu, no u nastavku momčad pada i daje šansu svom suparniku. Izbornik Calzona prije svega računa na opasnog Lukaša Haraslina na lijevoj strani, dok se za golove obično brine Ivan Schranz.

U sredini pak terena vlada Stanislav Lobotka iz Napolija, vrlo bitan igrač ove momčadi. Obranu drži Milan Škriniar iz PSG-a, kapetan ove reprezentacije. Uz njih, važan je među vratnicama Martin Dubravka. Golman Newcastlea uvijek ima puno posla, no dobro ga odrađuje.

Rumunjska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Rumunjska je momčad bez zvijezda, ali s mnogo žestine u igri. Izbornik Iordanescu igru vrti oko svog kapetana. Nicolae Stancu možda trenutno nastupa na Bliskom Istoku, no svejedno je ostao najbolji pojedinac u ovoj selekciji, čak i trkački.

Na desnom krilu ističe se pak Dennis Man svojim asistencijama, a može biti opasan i po gol suparnika. Za pogotke je zadužen i Denis Drăguș u središnjici napada, no još važnija bit će obrana. Tamo je najvažniji čovjek Radu Drăgușin iz Tottenhama, dok mrežu čuva iskusni Florian Nita, prilično pouzdan u prethodnim utakmicama.

Rumunjska ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Slovačka i Rumunjska na Euru 2024

Za Slovačku bi prolazak u osminu finala bio velik uspjeh. Izbornik Francesco Calzona nema na raspolaganju skupocjene zvijezde pa je svaki pozitivan rezultat pravi podvig. Pitanje je samo može li ova reprezentacija nastaviti u visokom tempu kojeg si je nametnula. Kako god, ne vidimo je dalje od prve runde nokaut utakmica.

Isto vrijedi i za Rumunjsku. Edward Iordanescu solidno je posložio svoje igrače i izvlači iz njih maksimum. Dijeli ga bod od prolaska dalje, a možda bi i minimalni poraz mogao biti dovoljan. No, u osmini finala reprezentacija koja naleti na Rumunje sigurno će biti jako zadovoljna ždrijebom.

Kladionica 20bet daje igračima besplatne oklade u vrijednosti do 1000 €, iskoristive na nogometnom Euru!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top