Slovačka vs Ukrajina – Tipovi za klađenje i kvote 21.6.2024

Forma:
W W W D L
  • Merkur Spielarena
  • Početak: 21. lipanj 15:00
Forma:
L W L D W
Slovačka
Dvoznak: 1X1.78
Ukrajina
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Düsseldorfu se Europsko prvenstvo nastavlja ovog petka utakmicom Slovačke i Ukrajine. Radi se o dvoboju skupine E, u kojoj još igraju Belgija i Rumunjska. Slovaci se nadaju novom trijumfu nakon senzacionalne pobjede u prvom kolu. Ukrajincima je ovo zadnja prilika da se spase od ispadanja s turnira.

Tipovi za klađenje i prognoza

Unatoč potpunom debaklu u prvom kolu, sportske kladionice svejedno su proglasile Ukrajinu favoritom u ovoj utakmici.

Mi se s tim uopće ne slažemo. Slovaci nisu slučajno pobijedili Belgiju prije nekoliko dana. Radi se o odlično organiziranoj momčadi koja zna kako izboriti pozitivan rezultat. Ne možemo isto reći za momčad koju vodi Sergij Rebrov. Zato naši tipovi za klađenje moraju započeti preporukom oklade na dvoznak 1X na Slovačku, uz koeficijent 1.78.

Po mnogima će to biti još jedna čvrsta utakmica, u kojoj bi jedan ili dva poteza mogli odlučiti pitanje pobjednika. Zato ima smisla i oklada na manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 1.72.

Neki će odigrati i da gol NE pada u oba poluvremena, uz tečaj 1.82, dok vrlo zanimljivo djeluje oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz koeficijent 2.10.

Ako se pak odlučite kladiti na točan rezultat, dobit ćete 6.50 na rezultat 1:1, jedan od najizglednijih u ovoj utakmici. Na pobjedu Slovačke rezultatom 1:0 tečaj je pak 10.00.

Spomenimo na kraju i klađenje na strijelce. Pa ćete tako dobiti 4.50 na Roberta Boženika, a 4.75 ako tipujete na Lukaša Haraslina. S druge strane, tečaj je 3.10 na Artema Dovbyka, a 5.50 da će zabiti Georgij Sudakov.

Analiza i statistika

Slovačka i Ukrajina igrali su međusobno pet puta u posljednjih deset godina. Obje reprezentacije imaju po dvije pobjede. Posljednji okršaj dogodio se u Ligi nacija 2018. godine, u kojem su Slovaci trijumfirali s uvjerljivih 4:1.

Pobjeda pak protiv Belgije napunila je do vrha samopouzdanjem Slovake na otvaranju Eura. Vrlo su blizu prolasku među 16 najboljih reprezentacija Europe i ako se čvrsto postave kao u prethodnoj utakmici, imaju sjajne izglede ponovo ostvariti pozitivan rezultat.

S druge strane, Ukrajina je možda remizirala s moćnom Njemačkom u prijateljskoj utakmici, no kad je bilo najvažnije teško je poražena od Rumunjske. Poraz 0:3 pokvario je gol razliku ove reprezentacije, a tek je čeka dvoboj s favoriziranom Belgijom u zadnjem kolu.

Prethodni dvoboji:
16.11.18 Slovačka4:1Ukrajina ULN
09.09.18 Ukrajina1:0Slovačka ULN
10.11.17 Ukrajina2:1Slovačka PRI
08.09.15 Slovačka0:0Ukrajina EPK
08.09.14 Ukrajina0:1Slovačka EPK

Slovačka nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik Calzone dobro je organizirao svoju družinu, u kojoj nema izrazitih zvijezda. Najugledniji pojedinac je Milan Škriniar iz PSG-a, no on zapravo i nije u 2024. godini u nekoj posebno dobroj formi.

U napadu Slovaka operiraju Lukaš Haraslin i Robert Boženik, što se pokazalo sasvim dovoljnim za veliki trijumf protiv Belgije. Stanislav Lobotka i Ondrej Duda drže pak sredinu terena, a na golu iskusni Martin Dubravka iz Newcastlea donosi sigurnost svojoj momčadi, s kojom nikom u skupini E neće biti lako igrati.

Ukrajinska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Ukrajina ima ugledne pojedince, ali ne i pravog vođu. U napadu se očekuje mnogo od Artema Dovbyka, iza kojeg je odlična sezona u španjolskoj La Ligi. No, ništa bez podrške suigrača. Mihajlo Mudrik i Oleksandr Zinčenko nisu se istaknuli protiv Rumunjske i ovo im je zadnja prilika da nešto naprave za svoju reprezentaciju.

Talentirani Gregorij Sudakov još je jedan igrač koji je ostao dužan na otvaranju natjecanja, a izbornik Rebrov mogao bi poželjeti više koristiti iskusnog Andrija Jarmolenka u ovoj utakmici, kad već drugi nisu u stanju postići pogodak. Andrij Lunin pak na golu ima ugled prvaka Europe s Realom, no nije bio na visini zadatka u prethodnoj utakmici.

Slovačka zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Slovačka i Ukrajina na Euru 2024

Slovačka je sjajnim nastupom protiv Belgije već premašila svoja očekivanja na ovom natjecanju. Nalazi se sada u odličnoj situaciji i ima sjajnu priliku naći se u osmini finala. To bi trebao biti i krajnji domet momčadi koju vodi Francesco Calzona, jer fali kvalitete nužne za dodatni iskorak na europskoj sceni.

Što se Ukrajine tiče, ona se pokazala kao slabo organizirana momčad u kojoj nema igrača spremnog povući ostatak družine prema vrhunskim rezultatima. Zato se u ovom trenutku čini kako bi Sergij Rebrov i njegovi igrači mogli ispasti već u grupnoj fazi.

Kladionica bet365 nudi 50 € bonusa igračima, kao i pregršt besplatnih oklada za nogometni Euro!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024