Slovenija vs Srbija – Tipovi za klađenje i kvote 20.6.2024

Forma:
D D W W D
  • Allianz Arena
  • Početak: 20. lipanj 15:00
Forma:
L W L W L
Slovenija
Oba daju gol: Da1.85
Srbija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog četvrtka skupine Euro 2024 turnira nude nam nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja, a prvi je na rasporedu u 15 sati, kada će snage odmjeriti Slovenija i Srbija. Radi se o utakmici grupe C, u kojoj još igraju Engleska i Danska. I jednima i drugima trijumf itekako treba ako žele u osminu finala.

Tipovi za klađenje i prognoza

Što zbog kvalitete pojedinaca u momčadi, što zbog reputacije, online kladionice u Hrvatskoj odlučile su proglasiti Srbiju favoritom u ovoj utakmici.

Mi se s tim u potpunosti ne slažemo. Vjerujemo da Slovenci imaju pregršt aduta koji bi mogli doći do izražaja u Münchenu. Obrane pak ne ulijevaju povjerenje ni kod jednih ni kod drugih. Zato naši tipovi sportske prognoze započinju preporukom oklade oba tima daju gol, što ide uz koeficijent 1.85.

Zanimljivo djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz kvotu 2.05. Naime, sve govori da bi se ovaj dvoboj trebao rasplamsati u završnici, jer niti jednima niti drugima remi pretjerano ne odgovara.

Tu su i kombinacijske oklade. Pa tako možete dobiti čak 2.90 ako odigrate dvoznak 1X na Sloveniju uz više od 1.5 gola na utakmici, što nikog ne bi iznenadilo da se pretvori u realnost.

Kladiti se možete i na točan rezultat. Pa je tako kvota 7.00 na rezultat 1:1, dok ćete dobiti čak 15.00 na pobjedu Slovenije rezultatom 2:1. Ako pak sve završi rezultatom 3:3, kvota je čak 51, što se recimo dogodilo na utakmici ovih suparnika prije 24 godine, a i na utakmici Srbije na zadnjem SP-u protiv Kameruna.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce. Naime, dobit ćete 4.00 na gol Benjamina Šeška, a 4.50 ako zabije Andraž Šporar. S druge strane, tečaj je 2.75 na pogodak Aleksandra Mitrovića, a 3.20 ako tipujete na Dušana Vlahovića.

Analiza i statistika

Srbija i Slovenija pod trenutnim su imenima odigrali dosad četiri utakmice. Svaka reprezentacija ima po jednu pobjedu. No, najzanimljiviji dvoboj dogodio se 2000. godine dok je Srbija još sebe nazivala Jugoslavijom. Tada je na Euru u Nizozemskoj i Belgiji bilo 3:3, u utakmici u kojoj je Savo Milošević hat-trickom spasio svoju momčad od poraza.

Slovenci u ovaj pak dvoboj ulaze s mnogo samopouzdanja, zbog remija s Danskom na otvaranju Eura. Imaju i trijumf u prijateljskoj utakmici protiv Portugala u ožujku pa definitivno nisu za podcjenjivanje.

Srbija pak igra toplo-hladno. Izgubila je za vikend minimalno od Engleske, što je podnošljivo. No, bilo je različitih posrtaja u kvalifikacijama za Euro pa i u prijateljskim utakmicama. Dakle, od ove selekcije nikad ne znate što ćete dobiti.

Prethodni dvoboji:
12.06.22 Slovenija2:2Srbija ULN
05.06.22 Srbija4:1Slovenija ULN
11.10.11 Slovenija1:0Srbija EPK
07.09.10 Srbija1:1Slovenija EPK

Slovenska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik Kek svoje nade polaže u talentiranog Benjamina Šeška u ofenzivi. Protiv Danske je tresao okvir gola i sada želi po prvi put zabiti na Euru. Andraž Šporar također se napromašivao u nedjelju i nada se boljem nastupu protiv Srbije.

U redovima Slovenije još vrijedi izdvojiti Jana Oblaka među vratnicama, jednog od najboljih golmana svijeta. U momčadi su još i neki igrači koje znamo iz HNL-a, poput Jana Mlakara i Adama Gnezde Čerina, zaduženi za discipliniranu igru tijekom svih 90 minuta.

Srbija nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Srpski izbornik Dragan Stojković ima nekoliko odličnih igrača na raspolaganju. Tu je prije svega Dušan Vlahović, jedna od najvećih zvijezda Juventusa. U napadu pak operira i rasni strijelac Aleksandar Mitrović, iza kojeg je uspješna sezona u Saudijskoj Arabiji.

Dušan Tadić bio je nezadovoljan startom s klupe u prethodnom dvoboju i vidjet ćemo hoće li mu trener naći mjesta ovaj put u momčadi. U obrani pak važno mjesto ima daroviti Strahinja Pavlović, a na golu je priliku dobio Predrag Rajković. Sredinu pak drži Sergej Milinković Savić.

Srbija zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Slovenija i Srbija na Euru 2024

Vrlo vjerojatno će se ili Slovenija ili Srbija oprostiti od Eura već u grupnoj fazi. Zato je ova utakmica toliko bitna. Momčad Matjaža Keka ima bod protiv Danske, ali treba joj pobjeda kako bi prošla dalje, što bi bio podvig kojeg bi slovenska javnost itekako cijenila.

Srbija je pak svoje navijače već navikla na ispadanje u grupnoj fazi. No, sve se može okrenuti ovog četvrtka. Jednom pak kad krenu utakmice na ispadanje talent pojedinih srpskih igrača mogao bi doći do izražaja. Zato zapravo nitko ne priželjkuje naletjeti na ovu selekciju.

Kladionica 22bet dijeli bonus od 122 € svojim igračima, iskoristiv na Europskom nogometnom prvenstvu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024