Španjolska vs Engleska – Tipovi za klađenje i kvote 14.7.2024

Forma:
W D W W W
  • Olympiastadion
  • Početak: 14. srpanj 21:00
Forma:
W D D D D
DOMAĆIN 2.40
Remi 2.90
GOST 3.42
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje u Berlinu na rasporedu je veliko finale Euro 2024 turnira, u kojem će snage odmjeriti Španjolska i Engleska. Španjolci ganjaju rekordnu četvrtu europsku krunu, a Englezi se nadaju prvoj tituli još od Svjetskog prvenstva 1966. godine. Nema sumnje, čeka nas prava nogometna poslastica.

Tipovi za klađenje i prognoza

Što zbog forme na turniru, što zbog impresivne kolektivne igre, najbolje online kladionice odlučile su dati prednost Španjolskoj u ovoj utakmici.

Mi se s tim slažemo. Smatramo da je momčad koju vodi De la Fuente pokazala više od Engleza na ovom turniru. Bez problema je izbacila iz natjecanja vrlo jake suparnike i sada je na njoj uzeti trofej kojeg je zaslužila. Zato naši nogometni tipovi za klađenje moraju započeti preporukom oklade na pobjedu Španjolske u regularnom dijelu utakmice, uz tečaj 2.40.

Ako pak želite dodatno podebljati koeficijent na favoritu, postoje dvije oklade koje imate priliku odigrati. Prva je oklada na pobjedu Španjolske bez primljenog gola, uz kvotu 3.50, dok ćete dobiti 4.00 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Španjolci povedu u prvom dijelu i pobijede nakon 90 minuta.

Trebala bi to biti utakmica koja počinje oprezno, a onda se u potpunosti rasplamsa. Zato ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti kvotu 2.14.

Tu je i klađenje na strijelce. Dobit ćete 4.50 ako odigrate na gol Danija Olma, a isti je tečaj i na Lamine Yamala. Na Nicu Williamsa je pak 5.50. S druge strane, 3.25 je da će zabiti Harry Kane, a 5.50 ako tipujete na Judea Bellinghama.

Za kraj, spomenimo i oklade na točan rezultat. Pa je tako tečaj 6.50 na pobjedu Španjolske rezultatom 1:0, a čak 11.00 ako odigrate na rezultat 2:0 u velikom finalu u Berlinu…

Analiza i statistika

Španjolska i Engleska posljednji put su se susrele 2018. godine u Uefinoj Ligi nacija. Po jednu pobjedu ostvarila je tada svaka reprezentacija, a po dvije imaju i jedni i drugi u posljednjih pet međusobnih utakmica.

Na ovom pak turniru Španjolci definitivno djeluju kao najbolja momčad. Ostvarili su tri pobjede u teškoj grupi s Hrvatskom, Italijom i Albanijom. Zatim su se lako obračunali s Gruzijom, a u četvrtfinalu izbacili Njemačku u produžetku. Preokret im je pak donio trijumf protiv čvrstih Francuza u polufinalu.

Engleska je pak bila neuvjerljiva u skupini. Nije uspjela pobijediti ni Dansku ni Sloveniju, a onda ju je dijelila jedna minuta od ispadanja protiv Slovačke. Švicarsku je svladala na penale, da bi najbolju utakmicu odigrala u polufinalu protiv Nizozemske. Forma Englezima raste kroz turnir, no trebat će im još puno više ako žele pobijediti Španjolsku.

Prethodni dvoboji:
15.10.18 Španjolska2:3Engleska ULN
08.09.18 Engleska1:2Španjolska ULN
15.11.16 Engleska2:2Španjolska PRI
13.11.15 Španjolska2:0Engleska PRI
12.11.11 Engleska1:0Španjolska PRI

Španjolska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Španjolce su pogodile neke ozljede na turniru pa ne mogu više računati na Pedra. No, pokazalo se da su s Danijem Olmom u ekipi još opasniji prema naprijed. Lamine Yamal je pak postao najmlađi strijelac u povijesti Eura i nada se da će svojim potezima biti presudan i u finalu.

Nico Williams još jedan je opasni krilni napadač kojeg De la Fuente ima u ofenzivi, dok Alvaro Morata u središnjici napada nije toliko efikasan. Dodajmo tome Fabiana Ruiza i Rodrija u sredini terena i dobivamo vrlo moćnu momčad koja je dosad svima zabila. Važno je još naglasiti da se u prvih 11 vraća Dani Carvajal, junak ovogodišnjeg finala Lige prvaka. Unai Simon pak među vratnicama sigurno će imati posla, no brani vrlo dobro na ovom turniru.

Engleska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik Southgate uspio je pronaći rješenja koja su probudila Englezi u posljednjim utakmicama. Kobbie Mainoo u sredini terena odrađuje odličan posao, a Harry Kane je dobio vrlo dobru alternativu u Ollieju Watkinsu, brzonogom napadaču Aston Ville.

U ovoj utakmici Englezi će se ponovo oslanjati na talent Judea Bellinghama, ali i na čvrstinu koju donosi Declan Rice u sredini terena. Vidjet ćemo pak što mogu Bukayo Saka i Phil Foden na krilima. Što se obrane tiče, John Stones i Marc Guéhi bit će na velikom iskušenju, a isto vrijedi za Kierana Trippiera i Kylea Walkera na bokovima. Kvalitete je pregršt u engleskim redovima, samo je pitanje može li se momčad posložiti na terenu kako treba.

Španjolska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Španjolska i Engleska – dosadašnji uspjesi na Euru

Španjolska na Euru ima tri osvojene titule, a nova bi je gurnula na prvo mjesto među najuspješnijim reprezentacijama. Sve je krenulo 1964. godine, kada je uzela naslov predvođena Amanciom Amarom i Jesusom Peredom. Onda su došle zlatne španjolske godine i dvije titule 2008. i 2012. godine, s generacijom u kojoj su igru vodili Anders Iniesta i Xavi Hernandez. Između toga 2010. godine Španjolska je osvojila i Svjetsko prvenstvo.

Englezi nikad nisu bili prvaci Europe. Jedinu titulu osvojili su 1966. godine na Svjetskom prvenstvu. Na Euru su dobro gurali 1996. godine, kada je nastala ona famozna pjesma “It’s coming home”. No, Nijemci su ih u polufinalu pobijedili na penale. Udarci s bijele točke presudili su Engleskoj i na prethodnom Euru, u velikom finalu na Wembleyju.

Kladionica 22bet dijeli bonus od 122 € svojim igračima, iskoristiv na finalu Europskog nogometnog prvenstva!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top