Španjolska vs Gruzija – Tipovi za klađenje i kvote 30.6.2024

Forma:
W W W W W
  • RheinEnergieSTADION
  • Početak: 30. lipanj 21:00
Forma:
W D L W W
Španjolska
Poluvrijeme/kraj: 1/11.72
Gruzija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Kölnu ove subote Euro 2024 nam nudi još jedan zanimljiv dvoboj osmine finala, u kojem će snage odmjeriti Španjolska i Gruzija. Radi se o obračunu prvoplasirane momčadi skupine B i trećeplasirane iz grupe F. De la Fuente i njegova družina u ulozi su velikog favorita, no Gruzijci su ranije već svladali jednu moćnu reprezentaciju s Pirinejskog poluotoka.

Tipovi za klađenje i prognoza

Kao što smo i očekivali, online kladionice u Hrvatskoj u ovoj utakmici vide Španjolsku kao gotovo sigurnog pobjednika pa se nećete usrećiti ako odigrate na jedinicu.

Međutim, mi smatramo da su Španjolci toliko bolji od Gruzije da neće niti u jednom trenutku biti ugroženi u ovoj utakmici. Dapače, pitanje pobjednika trebalo bi biti vrlo rano riješeno. Zato naši savjeti za sportsko klađenje započinju preporukom oklade poluvrijeme/kraj 1/1, uz tečaj 1.72. To postaje dobitno ako Španjolska povede u prvom dijelu i zadrži prednost do kraja.

Tečaj na favorita možete podebljati još na nekoliko načina. Izdvajamo okladu da Španjolska zabija gol u oba poluvremena, na što ćete dobiti kvotu 1.83. Možete odigrati i na pobjedu Španjolske uz više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz koeficijent 1.80.

Kladiti se možete i na kornere. Pa je tako kvota 2.10 na više od 9.5 kornera na utakmici, što definitivno možemo zamisliti ove nedjelje.

Oni hrabriji pokušat će pogoditi točan rezultat. Koeficijent je 7.00 na pobjedu Španjolske rezultatom 3:0, dok ćete dobiti 11.00 ako odigrate na rezultat 4:0.

Za kraj, spomenimo i oklade na strijelce. Na Alvara Moratu tečaj je 1.95 da će zabiti, a 3.10 ćete dobiti ako tipujete na Nicu Williamsa. S druge strane, tečaj je 6.00 da će zabiti Georges Mikautadze, trenutno vodeći strijelac Europskog prvenstva.

Analiza i statistika

Španjolska i Gruzija igrale su u istoj kvalifikacijskoj skupini za ovaj nogometni Euro. Španjolci su suparniku utrpali 10 golova u dvije utakmice, a u sjećanju ostaje trijumf rezultatom 1:7 u Tbilisiju u rujnu prošle godine.

Dakle, razlika u klasi je ogromna. Treba tome dodati da je Španjolska jedina reprezentacija koja ima sve tri pobjede u grupnoj fazi ovog turnira. Hrvatsku je svladala s visokih 3:0, a zatim je 1:0 bilo dovoljno protiv Italije i Albanije. Ova reprezentacija još nema primljeni pogodak u Njemačkoj.

Gruzija je pak svoje mjesto među 16 najboljih izborila trijumfom 2:0 protiv Portugala. Doduše, suparnik nije bio pretjerano zainteresiran pokazati se na travnjaku. Sada Gruzijci bez mnogo pritiska kreću u nokaut fazu, gdje ih gotovo nitko nije očekivao ovog ljeta.

Prethodni dvoboji:
19.11.23 Španjolska3:1Gruzija EPK
08.09.23 Gruzija1:7Španjolska EPK
05.09.21 Španjolska4:0Gruzija SPK
28.03.21 Gruzija1:2Španjolska SPK
07.06.16 Španjolska0:1Gruzija PRI

Španjolska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik De la Fuente odlično je postavio igru svoje reprezentacije. Na poziciji središnjeg napadača i dalje je Alvaro Morata, dok s krila prijeti 16-godišnji talent Lamine Yamal, kao i brzonogi Nico Williams.

Impresivno izgleda vezna linija Španjolske s Fabianom Ruizom i Rodrijem, a jako dobar posao prema naprijed i prema nazad odrađuje iskusni branič Dani Carvajal. Unai Simon pak ima obranjeni penal protiv Hrvatske i mogao bi biti prevaga u kasnijoj fazi turnira, ako dođe do raspucavanja s bijele točke.

Gruzijska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Postoje tri imena vrijedna spomena u redovima Gruzije. Georges Mikautadze najviše je pokazao na ovom turniru. Napadač Metza zabio je gol u svakoj utakmici dosad i nada se nastavku serije u osmini finala.

Tu je i Hviča Kvarachelia. Krilni napadač Napolija bio je prošle sezone jedan od najboljih igrača na svijetu, no forma mu je u 2024. godini u padu. Svejedno, uspio je zabiti Portugalu. Sjajan je dosad bio i golman Valencije Giorgi Mamardashvili, zaslužan što je Gruzija osvojila ključni bod protiv Češke.

Španjolska zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Španjolska i Gruzija na Euru 2024

Španjolska je pod Luisom de la Fuenteom definitivno istaknula kandidaturu za osvajanje europske titule. Ova reprezentacija s lakoćom je prošla dalje kroz najtežu skupinu na Euru i sada za nagradu ima vrlo skromnog protivnika. Doduše, kasnije bi joj se na putu mogli naći Nijemci i Francuzi, no igra Furije je takva da se trenutno ne boji nikoga.

Što se Gruzije tiče, izbornik Willy Sagnol mora biti oduševljen plasmanom u nokaut fazu turnira. Sve iznad toga bila bi luda senzacija. Dakle, očekujemo da se Gruzijci oproste od Europskog prvenstva u nedjelju, sretni zbog odličnog nastupa na svom prvom velikom natjecanju.

Kladionica Mozzart dijeli bonus do 400 € novim korisnicima, iskoristiv uz Europsko nogometno prvenstvo!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024