Španjolska vs Italija – Tipovi za klađenje i kvote 20.6.2024

Forma:
W W W D L
  • VELTINS-Arena
  • Početak: 20. lipanj 21:00
Forma:
W W D W W
DOMAĆIN 2.15
Remi 3.25
GOST 3.60
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Gelsenkirchenu Euro 2024 turnir ugostit će reprezentacije Španjolske i Italije, spremne u međusobnom obračunu odlučiti o prvom mjestu u skupini B. Naravno, riječ je o grupi u kojoj igra i Hrvatska, kao i Albanija. Repriza je to polufinala s prethodne europske smotre.

Tipovi za klađenje i prognoza

Što zbog forme, što zbog taktičke zrelosti, najbolje online kladionice proglasile su Španjolsku laganim favoritom u ovom dvoboju.

Mi se s tim ovaj put slažemo. Španjolci su izgledali izuzetno moćno u utakmici protiv Hrvatske i djeluju spremno za najviše domete na turniru u Njemačkoj. Italija pak već godinama pokazuje brojne slabosti. Zato naši savjeti za sportsko klađenje započinju preporukom klađenja na pobjedu Španjolske, uz koeficijent 2.15.

Mogao bi to biti čvrsti dvoboj, bez mnogo prostora za postizanje pogotka. Zato ima smisla i oklada oba tima NE daju gol, na što možete dobiti kvotu 1.85. To postaje dobitno ako barem jedan golman sačuva svoju mrežu.

Tu je i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što je još jedan smjer u kojem ima smisla krenuti. Na tu opciju ćete dobiti tečaj 2.10.

Ako pak u potpunosti vjerujete u momčad koju vodi De la Fuente, na rasoplaganju vam je oklada na pobjedu Španjolske bez primljenog pogotka, što ide uz koeficijent 3.50.

Neki će se kladiti čak i na točan rezultat. Pa ćete tako dobiti tečaj 7.00 na pobjedu Španjolske rezultatom 1:0. Na pobjedu rezultatom 2:0 koeficijent je čak 10.00.

Spomenimo i klađenje na strijelce. Na gol Alvara Morate dobit ćete 3.10, a na Mikela Oyarzabala kvota je 3.50. Posebno treba izdvojiti tečaj 11.00 na Fabiana Ruiza, vrlo ofenzivnog u ovoj koncepciji Španjolske. S druge strane, kvota je 4.00 na gol Gianluce Scamacce, a 4.75 ako tipujete na Federica Chiesu.

Analiza i statistika

Španjolska u zadnjih pet utakmica protiv Italije ima tri pobjede, što uključuje i posljednje dvoboje u Ligi nacija. No, kad je bilo najvažnije Talijani su došli na svoje. Dogodilo se to u polufinalu prethodnog Eura, u kojem je Italija pod tadašnjim izbornikom Robertom Mancinijem prošla boljim izvođenjem penala.

No, Španjolska je visokim trijumfom protiv Hrvatske na otvaranju Eura pokazala moć ovog ljeta. Iza sebe ima i osvojenu Ligu nacija prošle godine pa se čini kako Luis de la Funte odrađuje impresivan posao na klupi Furije.

Italija se pak nije plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a u kvalifikacijama za Euro dvaput je uvjerljivo izgubila od Engleske. No, barem je preokretom svladala Albaniju prošle subote pa se čini da je blizu plasmanu u nokaut fazu ovog turnira.

Prethodni dvoboji:
15.06.23 Španjolska2:1Italija ULN
06.10.21 Italija1:2Španjolska ULN
06.07.21 Italija2:1Španjolska EP
02.09.17 Španjolska3:0Italija SPK
06.10.16 Italija1:1Španjolska SPK

Španjolska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik De la Fuente na poziciji središnjeg napadača drži Alvara Moratu koji je doduše u prethodnom dvoboju imao problema s ozljedom. To otvara priliku Mikelu Oyarzabalu pa ostaje za vidjeti hoće li napadač Real Sociedada startati od prve minute.

Mladi 16-godišnji Lamine Yamal također računa na svoje mjesto na desnoj strani, dok na suprotnom krilu operira Nico Williams. U veznoj liniji pak dolazi do izražaja vještina Fabiana Ruiza, a u obrani se ističe iskusni Dani Carvajal, odličan i prema naprijed i prema nazad. Unai Simon se pak drži na golu, a samopouzdanje mu je dodatno naraslo nakon obranjenog penala Petkoviću.

Talijanska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Italija pod izbornikom Spallettijem pokušava pronaći čvrstinu koju je izgubila posljednjih godina. Nicolo Barella u sredini terena pokazuje se kao najbitniji igrač, a u ofenzivi se najviše očekuje od Federica Chiese, junaka prethodnog Eura.

U obrani pak Italija ima Alessandra Bastonija, novog moćnog stopera, dok Gianluigi Donnarumma i dalje drži svoju poziciju među vratnicama. Spomenimo još Gianlucu Scamaccu iza kojeg je dobra sezona i trebao bi biti u vršku napada, zadužen za razbijanje španjolske obrane.

Španjolska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Španjolska i Italija na Euru 2024

Španjolska je protiv Hrvatske pokazala da zaista može daleko dogurati na ovom turniru. De la Funte i njegovi igrači definitivno će biti važan faktor u nokaut fazi, a tamo će se vidjeti koliko zapravo vrijedi ova generacija.

Što se Italije tiče, Spallettijeva momčad i dalje ostaje nepoznanica. Pobjeda protiv Albanije pozitivna je vijest, no tek će dvoboj sa Španjolskom otkriti njezinu pravu sliku. Obrana naslova prvaka u ovom trenutku se ne čini vjerojatna. No, s Talijanima nikad ne znate.

Kladionica Mozzart dijeli bonus do 400 € svojim igračima, iskoristiv na utakmicama nogometnog Eura!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024