Španjolska vs Njemačka – Tipovi za klađenje i kvote 5.7.2024

Forma:
W W W W W
  • MHP Arena
  • Početak: 05. srpanj 18:00
Forma:
W D W W W
Španjolska
Manje od 2.5 gola1.80
Njemačka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Stuttgartu Europsko prvenstvo u nogometu započinje svoju četvrtfinalu fazu ovog petka, dvobojem Njemačke i Španjolske. Radi se o dvije momčadi koje su bile vrlo efikasne u grupnoj fazi natjecanja. Domaćin se nada prolasku među 4 najbolje reprezentacije Europe, no čeka ga izuzetno težak posao protiv gotovo savršeno posloženog protivnika.

Tipovi za klađenje i prognoza

Kao što smo mogli i očekivati, najbolje online kladionice u ovom dvoboju daju jednake šanse i jednima i drugima da ostvare pobjedu.

Istina je da su obje reprezentacije trpale golove u dosadašnjem tijeku natjecanja. No, stvari će izgledati drukčije u petak. Čeka nas rovovska bitka na travnjaku, u kojoj će ofenzivci imati minimalan prostor za djelovanje. Zato naši nogometni tipovi za klađenje kreću preporukom oklade na manje od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 1.80.

Zanimljivo svakako djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.04. Naime, očekuje se da dvoboj krene oprezno, a onda se eventualno rasplamsa u svom nastavku.

Ako pak vjerujete da prednost u ovom dvoboju ima Furija, na raspolaganju su vam kombinacijske oklade. Pa ćete tako dobiti 1.86 ako odigrate dvoznak 1X na Španjolsku uz manje od 3.5 gola na utakmici.

Na raspolaganju vam je i klađenje na točan rezultat. Kvota je 8.00 na pobjedu Španjolske rezultatom 1:0, a čak 12.00 na rezultat 2:0. Ako pak odigrate na rezultat 1:1 koji vodi u produžetak, koeficijent je 5.66.

Za kraj, tu je i klađenje na strijelce. Pa vas tako čeka tečaj 3.20 na gol Alvara Morate, a 4.33 ako tipujete na Lamine Yamala. S druge strane, dobit ćete 3.75 na Kaija Havertza, a 4.75 ako odigrate na Jamala Musialu.

Analiza i statistika

Španjolska i Njemačka odigrale su tri utakmice koje su završile 1:1 u posljednjih šest godina. No, u sjećanju je i visoka pobjeda Španjolaca u Ligi nacija 2020. godine, kada su trijumfirali rezultatom 6:0.

Nijemci vjeruju da ovaj kolektiv ne može doživjeti sličan fijasko. Domaća reprezentacija izgledala je vrlo dobro u utakmicama protiv Škotske i Mađarske, no pokazala je određene slabosti u dvobojima sa Švicarskom i Danskom. Sada mora pokazati svoje najbolje lice, ako želi proći dalje.

Španjolci su pak u seriji od pet uzastopnih pobjeda, uključujući četiri na ovom Euru. Sjajno je njihova igra izgledala protiv Hrvatske i Italije, a Gruziju su svladali preokretom i to uvjerljivo. Sve se čini dobro posloženo u igri Furije, no pravi test kvalitete tek slijedi u petak.

Prethodni dvoboji:
27.11.22 Španjolska1:1Njemačka SP
17.11.20 Španjolska6:0Njemačka ULN
03.09.20 Njemačka1:1Španjolska ULN
23.03.18 Njemačka1:1Španjolska PRI
18.11.14 Španjolska0:1Njemačka PRI

Španjolska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

U španjolskim redovima važnu ulogu igraju mladi krilni napadači. Lamine Yamal još nije zabio na ovom prvenstvu, no radi razliku na desnoj strani i pomaže drugima da dođu do prostora. Nico Williams je pak pokazao koliko je dobar sjajnim golom protiv Gruzije.

Alvaro Morata i dalje drži mjesto središnjeg napadača, dok u veznoj liniji odličan posao odrađuju Rodri i Fabian Ruiz. Španjolska pak ima nešto slabosti u obrani, pogotovo na stoperskim pozicijama. No, nadoknađuje to Dani Carvajal kao bek, a čini se da je i golman Unai Simon u vrlo dobroj formi.

Njemačka nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Njemačka pod izbornikom Nagelsmannom pokušava igrati ofenzivni nogomet. U središnjici napada djeluje Kai Havertz, dok mu se iz drugog plana priključuju Florian Wirtz i Jamal Musiala.

Vezna linija Elfa vrlo je iskusna. Ilkay Gündogan zadužen je za kreaciju, dok Toni Kroos povezuje redove i razbija suparničke napade. Obrana pak s Antoniom Rüdigerom pokušat će odgovoriti na sve španjolske izazove. Ne zaboravimo ni džokera s klupe, Niclasa Füllkruga koji će sigurno ući na poziciju centarfora ako se situacija ne bude odvijala prema njemačkim željama.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Njemačka i Španjolska na Euru 2024

Utakmica Njemačke i Španjolske definitivno je najjača u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Domaći izbornik Julian Nagelsmann saznat će u ovoj utakmici koliko je uopće dobra njegova reprezentacija. Ako Nijemci mogu do trijumfa u petak, tada zaista imaju potencijal otići do kraja.

Isto vrijedi i za Španjolce. Luis de la Fuente dosad na turniru nije imao problema sa svojim suparnicima. Španjolska jedina ima sve pobjede na Euru, a ako u četvrtfinalu svlada i Elf, tada će polako početi vjerovati u svoju četvrtu krunu kontinentalnog prvaka.

Kladionica 20bet svojim igračima nudi besplatne oklade u vrijednosti do 1000 €, iskoristive na utakmicama nogometnog Eura!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024