Švicarska vs Italija – Tipovi za klađenje i kvote 29.6.2024

Forma:
D D W D W
  • Olympiastadion
  • Početak: 29. lipanj 18:00
Forma:
D L W W D
Švicarska
Prvo poluvrijeme: X1.95
Italija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Berlinu ove subote Europsko prvenstvo u nogometu ulazi u svoju nokaut fazu. Prvu utakmicu osmine finala igraju Švicarska i Italija. Radi se o dvije čvrste reprezentacije koje su osvojile drugo mjesto u svojim skupinama. Nema sumnje, očekujemo rovovsku bitku u kojoj će nijanse odlučivati o pobjedniku.

Tipovi za klađenje i prognoza

Unatoč slaboj igri u grupnoj fazi turnira, najbolje online kladionice proglasile su Italiju laganim favoritom u ovom dvoboju.

Mi pak smatramo da nas čeka izuzetno neizvjestan okršaj u Berlinu. Posebno oprezno bit će na početku, kada niti jedni niti drugi neće srljati prema suparničkom golu. Zato naši nogometni tipovi za klađenje započinju preporukom oklade prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz tečaj 1.95.

Možemo u ovom susretu već unaprijed zamisliti odluku o pobjedniku s bijele točke. Uostalom, i jedni i drugi su pucali penale na prethodnom Euru po dva puta. Zato ima smisla i oklada na raspucavanje penala, uz koeficijent 4.60.

Ako se pak odlučite kladiti na točan rezultat nakon 90 minuta, kvota je 5.33 na rezultat 1:1. Dobit ćete pak 6.00 ako odigrate rezultat 0:0, dok je tečaj na pobjedu Švicarske rezultatom 1:0 postavljen na 7.50.

Tu je i klađenje na strijelce. Pa ćete tako dobiti 4.50 na gol Breela Embola, a čak 7.50 ako tipujete da će zabiti Dan Ndoye. S druge strane, tečaj je 3.75 na gol Gianluce Scamacce, a 4.50 ako odigrate na Federica Chiesu.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje. Naime, odnos snaga Italije i Švicarske još će biti lakše detektirati jednom kad dvoboj počne. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova, broj kornera i tko će sljedeći zabiti ponudit će obećavajuće kvote tek nakon što postane jasno tko bolje stoji na terenu. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u subotu popodne i reagirajte čim se pojavi tečaj za kojeg vjerujete da prolazi…

Analiza i statistika

Švicarska i Italija remizirale su u četiri od zadnjih pet utakmica, a jednako tijesan okršaj očekuje se i u Berlinu ove subote.

Švicarci još ne znaju za poraz na Euru, a posebno impresivni bili su protiv Njemačke, u utakmici u kojoj im je izmakla pobjeda tek u sudačkoj nadoknadi.

Italija je pak prolazak dalje potvrdila tek golom u 98. minuti protiv Hrvatske. Doduše, prošla bi dalje i kao trećeplasirana. No, nije oduševila protiv najjačih suparnika u skupini B. Svejedno, jasno je da priprema žestok otpor Švicarcima u osmini finala.

Prethodni dvoboji:
12.11.21 Italija1:1Švicarska SPK
05.09.21 Švicarska0:0Italija SPK
16.06.21 Italija3:0Švicarska EP
05.06.10 Švicarska1:1Italija PRI
12.08.09 Švicarska0:0Italija PRI

Švicarska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Švicarska se pokazala kao trkački moćna reprezentacija, vrlo dobro organizirana pod izbornikom Yakinom. U napadu ima raznolika rješenja, od Breela Embola i Kwadwa Duaha do Dana Ndoyea i Zekija Amdounija.

Ugodno iznenađenje turnira svakako je i Michel Aebischer u sredini terena, a tu je i čvrsti Granit Xhaka. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Švicarska koristiti Xherdana Shaqirija u ovoj utakmici koji je pao u drugi plan, no stigao je zabiti jedan od najljepših golova na turniru. U obrani pak vladaju Fabian Schär i Manuel Akanji, a vrlo pouzdan je među vratnicama Yann Sommer.

Talijanska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Italija nije imala mnogo pojedinaca u dosadašnjem tijeku turnira koje vrijedi izdvojiti. Na Spallettiju je najveća dvojba koga staviti u središnjicu napada, Gianlucu Scamaccu ili Matea Reteguija. Ni jedan ni drugi još nisu zabili na turniru.

Važna figura u sredini terena svakako je Nicolo Barella, dok sve više prostora dobiva i mladi Davide Frattesi. Ne zaboravimo ni Mattiju Zaccagnija koji je fantastično zabio protiv Hrvatske, a tu su još bekovi Federico Dimarco i Giovanni Di Lorenzo koji mogu napraviti puno toga dobrog i prema naprijed. Naravno, Gianluigi Donnarumma nakon obranjenog penala Modriću pun samopouzdanja čeka ovu utakmicu.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Švicarska i Italija na Euru 2024

Nakon četvrtfinala Eura prije tri godine, Švicarska vjeruje da može napraviti dodatni iskorak u Njemačkoj. Izbornik Murat Yakin zasad odrađuje odličan posao sa svojim igračima pa nikog ne bi iznenadilo da ova družina uđe među 8 najboljih u Europi, a možda ostvari i veći uspjeh.

Što se Italije tiče, nije nikog oduševila dosad na turniru. Luciano Spalletti očajnički pokušava pronaći igrače koji će odgovoriti njegovim taktičkim zamislima. Talijani su opasni jednom kad krene nokaut faza. Međutim, teško da mogu ponoviti titulu osvojenu na Wembleyju 2021. godine.

Kladionica 22bet daje bonus do 122 € svojim igračima, iskoristiv na utakmicama Europskog nogometnog prvenstva!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top
UEFA Euro 2024